- hirdetés -

Térségünkbe is megérkezhet az igazi tél az előrejelzések szerint. Szombaton Békés megyében, 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó is hullhat.

Délutántól, estétől délnyugat felől változó intenzitású havazás kezdődik, amely szombat reggelre az ország döntő részére kiterjed, északkeleten inkább csak délelőtt kezdődik. A keleti, délkeleti határvidéken a hó mellett kis valószínűséggel és átmeneti jelleggel vegyes halmazállapotú csapadék is lehet.

Orosházán intenzív havazás várható az előrejelzések szerint. A hőmérséklet 3 és -1 Celsius fok körül alakulhat. Az élénk északkeleti szél maximális széllökései 31 km/órásak lehetnek. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki szombaton, Pest megyére, Baranya megyére, Bács-Kiskun megyére, Békés megyére, Csongrád megyére, Fejér megyére, Hajdú-Bihar megyére, Heves megyére, Somogy megyére, Szabolcs-Szatmár Bereg megyére, Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Tolna megyére. Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Érkezik a havazás Orosházára is (Archív fotó: Rajki Judit) 

Gyenge hófúvás miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Vas megyében és Zala megye él a figyelmeztetés, ahol a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Szombat éjfélig a lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5-15 cm közé becsülhető, de a déli határvidéken helyenként 20 cm körüli hótakaró kialakulása sem zárható ki. Az ország északi, északnyugati felén többnyire 3-10 cm közötti hó várható. A legkevesebb hó az északnyugati tájakon (főként a határvidéken) valószínű.

A megerősödő északi, északkeleti szél a hóval borított tájakon néhol főként az Alpokalján és északkeleten hordhatja a havat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.