- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium, „Kutató tanáraink” sorozatának őszi második állomásán Csányi László előadását láthatták, hallhatták az érdeklődők.

Egy tanéven belül négy előadást tartanak a több éve futó népszerű sorozat keretében. Szerda délután Csányi László állt a főként tanulókból álló plénum elé és a film iskolai felhasználási lehetőségeiről beszélt. Előadását egy kis nosztalgiázással kezdte, melyben a jelenlegi formájában tíz éve működő Táncsics Stúdió múltját, országos és nemzetközi sikereit, indulását, munkáját mutatta be. Ezután tért rá a fő témára, mégpedig hogy hogyan lehet filmmel tanítani. 

A film oktatásban játszott szerepén kívül sok érdekes adatot is hallhattunk (Fotó: Rosta Tibor)

-Sok pedagógiai tanulmány is megerősíti, hogy az olvasott, vagy hallott ismeretek sokkal hatékonyabban rögzülnek, ha mellé vizuális, esetleg esztétikai élmény is társul. Rengeteg olyan jó gyakorlat van, sokat ismerünk, amikor a film segít hozzá egy téma megértéséhez feldolgozásához. A mai előadáson ez volt az egyik cél, hogy bemutassam, milyen példákat találtunk, amelyet más kollégák be tudnak építeni a tanítási gyakorlatukba – mondta el a délutánról Csányi László.

A jelenlevők kétség kívül nem bánták meg, hogy eljöttek, hisz a hallott módszerek mellett jó néhány rendkívül érdekes adat is elhangzott a prezentáció során.

A Kutató tanáraink sorozat következő előadásán, 2019. február 13-án, ismét Csányi László tart előadást.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.