- hirdetés -

Újabb üzemet nyit a Linamar Hungary Zrt., ezúttal Békéscsabán. A 25 milliárdot is meghaladó fejlesztéssel 250 új munkahelyet teremt Békés megye egyik legnagyobb munkáltatója.

A Linamar Hungary Zrt. a stratégiai céljaival összhangban, újabb technológiák bevezetését, termelőkapacitás növelését fogja megvalósítani egy pályázatnak köszönhetően – hangzott el a december 12-i a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

Az„Elektromos hajtáslánc gyártás és kapacitásbővítés” pályázaton nyert 17,6 milliárdon túl a kormány 3,892 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja a beruházást – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A cég így 25 milliárd forint összköltségvetést meghaladó békéscsabai beruházásából harmadik telephelyét hozza létre. A fejlesztés keretében a vállalat újabb gépeket szerez be, illetve 250 új munkahelyeket is teremt.

A Linamar csoport ezzel a fejlesztéssel ismét bővíti termékkörét, új vevőkkel kerülnek közvetlen értékesítési kapcsolatba, elsősorban a jövő szempontjából különösen fontos elektromos hajtáslánc gyártása terén. A tervek szerint a projektnek köszönhetően hat év alatt több mint 127 milliárd profitot termelhetnek.

– Az e-mobilitás fejlesztése a Linamar Corporation-nek kiemelt stratégiai célja, aminek magvalósításához az európai régióban Magyarországot választotta. Ez a technológiai fejlesztés a Linamar Hungary Zrt. hosszú távú növekedését és nemzetközi versenyképességét alapozza meg. A régió egyik fő foglalkoztatójává vált, számos kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. Mindemellett színvonalas, jövőbe mutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a térség is kivehesse a részét – emelte ki Havasi Csaba vezérigazgató.

A cég közleményéből kiderült, hogy a tízezer négyzetméteres csarnok építése már elkezdődött és várhatóan augusztusban fejeződik be. Az új épületben az irodák mellett öltözőket és parkolókat is kialakítanak majd.

Kiemelt képen: Havasi Csaba a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója. Fotó: MTI/Balogh Csaba

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.