- hirdetés -

Öt családot is megajándékozott a közelgő karácsony alkalmából december 6-án az Orosházi Adventista Gyülekezet. A Nagycsaládosok Egyesületének székhelyén összegyűlő gyermekek és szüleik boldogan vették át ajándékaikat.

Izgatott gyermekek és szüleik gyűltek össze a Nagycsaládosok Egyesületének székházában, rövidesen azonban ki is derült számukra, mi az oka a találkozásnak. A Nagycsaládosok Egyesületével ugyanis az Orosházi Adventista Gyülekezet vette fel a kapcsolatot, hogy a közelgő karácsony alkalmából megajándékozhassanak öt családot.

– Minden évben, mikor közelednek az ünnepek, eszünkbe jutnak azok az emberek, akik egy kicsit szűkösebb körülmények között élik a maguk életét. Szerettük volna szebbé tenni a karácsonyukat. Azért gondoltunk épp a nagycsaládosokra, mert a gyülekezetünkbe is sok családos ember jár, így együtt tudunk érezni azokkal, akik családokban élnek és nagyon be kell osztaniuk mindennapjaikat – nyilatkozta kezdeményezésük céljáról Bicskei Róbert, az Orosházi Adventista Gyülekezet lelkipásztora.

A karácsony nem csak a bevásárlásról szól, hanem arról, hogy gondoljunk egymásra (Fotó: K.K.)

Mint ahogy a gyülekezet ajándékozó vendégei elmondták: Céljuk a látogatással, hogy érzékeltessék, a karácsony nem csak a sütés-főzésről, vagy a bevásárlásról szól, hanem arról, hogy az emberek gondoljanak egymásra.

Köszöntőjüket és az ajándékozást követően december 15-i, Örvendj világ! nevet viselő adventváró hangversenyükre is, melyen a Békés-Csongrád megyei Advent Kórus lép fel. A családok ezután boldogan vették szemügyre a gyülekezet ajándékait.

Megyesi Anita és három gyermeke, Jochim Rebeka, Jochim Dominik és Jochim Boglárka is az ajándékozottak között volt.
– Nagyon örültünk a csomagnak, mert nem is tudtunk semmiről, hogy miért is gyűltünk most itt össze – nyilatkozták boldogan. Rebeka hozzátette, ő egy könyvnek örülne a legjobban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.