- hirdetés -

Egy orosházi szobafestő ifjabb Molnár János, valamint testvére és édesapja arra gondoltak, segíteni szeretnének. Ezért egy különleges felajánlással tették felejthetetlenné ezt az időszakot egy család számára, karácsonyi ajándékként kifestették lakásukat.

Az orosházi szobafestő családi vállalkozásban dolgozik együtt édesapjával és ikertestvérével.
– Édesapám már negyvenöt éve szobafestő, így belenőttünk ebbe a szakmába a testvéremmel. Folyamatosan mellette munkálkodtunk, kitanultuk a szakmát, és azóta így családi körben dolgozunk. Mindenki figyel a másikra és ott segítünk, ahol tudunk. Nálunk nagyon fontos, hogy kiegészítsük egymást a szakmában és, hogy jó kapcsolatunk legyen mindenkivel – kezdte a történetet Molnár János.

Egész évben igyekeznek segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá(Fotó: Rosta Tibor)

Kiemelte, nyáron fogalmazódott meg bennük az ötlet, hogy segíteni szeretnénk egy családnak, akiknek szüksége van rá.
– Éppen egy olyan helyen dolgoztunk, ahol már 35 éve nem volt festve. Az ott lakó nagyon szerény körülmények között élt, ezért otthonát jelképes összegért csináltuk meg. Megfogadtuk, hogy idén karácsonyra egy rászoruló család lakását kifestjük. A legfontosabb célunk az volt, hogy olyan családnak segítsünk, akinek valóban szükséges – mesélte a szobafestő.

Hagyományteremtő célzattal indították útjára ezt a kezdeményezést (Fotó: Rosta Tibor)

A cél érdekében a közösségi oldalon egy nyilvános posztban kérték az orosháziak segítségét, ajánljanak olyan szerény körülmények között élő családot, akiknél valóban elkél a segítség.
– Szép számmal érkeztek az ajánlások, mi pedig minden családot felkerestünk. A személyes beszélgetéseket követően, végül Máriáékat választottuk – fogalmazott Molnár János.

A családdal megbeszélték a részleteket, majd egy tisztasági festés keretén belül, az összes helyiséget kifestették, a csövekkel, ajtókkal, nyílászárókkal együtt. Kitért rá, ezt a segítséget kifejezetten a családjával együtt szerették volna kivitelezni.
– Egy orosházi háztartási bolttól is kaptunk felajánlásokat, többek között festéket a munkálatokhoz. Ezután is amiben tudjuk támogatjuk őket, hiszen ezután sem feledkezünk meg róluk – ecsetelte Molnár János.

„Csak figyeljünk a körülöttünk élőre”

Mint mondta, hagyományteremtő célzattal indították útjára ezt a kezdeményezést, hiszen sokan vannak akik rászorulnak a segítségre.
– Bármely szakma képviselői tudnak segíteni, legyen az kőműves, burkoló, vízvezeték- vagy villanyszerelő. Csak figyelünk kell a körülöttünk élőkre. Mindenkinek van otthon elfekvőben olyan dolog amire neki már nincs szüksége, de másnak sokat jelenthet – hívta fel a figyelmet a szobafestő.

Elmondta, az év minden szakában igyekeznek segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá.
– Például, ha dolgozunk egy olyan helyen ahol bútorváltás lesz, mi mindig tudunk ajánlani valakit akinek jól jön az a szekrény. A mi bútorainkat is olyan helyre adományoztuk, ahol tudtuk nagy szükség van rá – zárta Molnár János.

Felkerestük a családot, akiknél Molnárék dolgoztak. Máriáék elmondták, nagyon boldogok, hogy rájuk esett a választás.
– Nagyon segítőkészek, pontosak voltak. Három padlószőnyeget is kaptam tőlük ajándékba, és felszerelték a szekrényemet is. Amiben tudnak, mindenben segítenek – mondta Mária.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.