- hirdetés -

A litvániai Kaunas városa adott otthont az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Raw Erőemelő Európa-bajnokságnak. Az utolsó versenynapon lépett dobogóra az Orosházi Toldi Se kiválósága, Szabó Ágnes.

Ági az elmúlt években elkényeztette eredményeivel az erőemelő sport iránt érdeklődő szurkolókat. Szinte minden versenyén győzött, de legalább dobogós lett. Nem adta alább a kitűnő orosházi versenyző ezen az EB-n, litvániában sem, bár nem minden úgy alakult a huszonhat ország legjobbjait felvonultató mezőnyben, ahogyan szerette volna és ahogy tervezte.

Az első fogásnem – mint mindig – itt is a guggolás volt, melynek második gyakorlatánál megsérült Ági válla, ami miatt a harmadik gyakorlat már nagyon nehéz volt. Mindenképp megsüvegelendő, hogy így is 207,5 kg-ot teljesített, ami egyéni és országos csúcs. Ez után az sem volt biztos, hogy a következő fogásnemben, a fekvenyomásban egyáltalán dobogóra lép-e, vagy fel kell adnia a versenyt.

Megérte folytatni a sérülés ellenére. (Fotó: Toldi SE)

Szabó Ágit azonban kemény fából faragták és folytatta a versenyt. Mint elmondta, ha már ott volt úgy döntött folytatja.

– Ez után nagyon „megfontolt” fekvenyomás következett. Sikerült 140 kilót teljesítenem, amivel ebben a fogásban a második lettem – idézi fel a versenyt.

A harmadik fogásnemben, a felhúzásban a 190 kg is sikerült, ami szintén egyéni csúcs. Szabó Ágnes összetett eredménye 537,5 kg (új egyéni és országos csúcs), amivel a dobogó harmadik fokára állhatott. A tíz fős magyar delegációból, a felnőttek közül egyedül a Toldi versenyzőjének sikerült az éremszerzés.

 

 

 

 

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.