- hirdetés -

Advent első vasárnapján megtelt az ünnepi díszbe öltözött főtér. A koszorú első gyertyáját Szalkay Róbert lelkész és Wolf Kati énekes gyújtották meg.

Kezdetét vette a karácsonyi ünnepkör Orosházán. Megnyitottak a faházak, kürtőkalács illata lengte be a rendezvényteret. A színpad előtt közel ezren várták, hogy kezdetét vegye az ünnepi műsor. Az Oros-haza Baráti Kör idén is forró teával és zsíros kenyérrel, az orosházi Rotary Club forralt borral várta az átfázott tömeget.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Oros-haza Baráti Kör elnöke, Kálmán László köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte, mint igazi lokálpatrióták a baráti kör tagjai szívükön viselik Orosháza mindennapjait, nem másként az ünnepi időszakban.
– Mi is szeretnénk adni valamit Orosháza jelenéhez – és ezáltal múltjához is –, ami szívet, lelket melengető. Ezért építjük meg már 11 éve töretlen lelkesedéssel az adventi koszorút, amely körül egy-egy adventvasárnap ezrek ünnepelnek és kapcsolódnak ki. Büszkék vagyunk rá, hogy immár évtizedes hagyományt teremtve mi is alkothattunk mindnyájunk örömére – mondta beszédében az elnök.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű iskola növendékei műsorával folytatódott az Orosházi Advent 2018 rendezvénysorozat. A tanulók adventhez és karácsonyhoz kapcsolódó versekkel köszöntötték az egybegyűlteket. Az iskolások előadását követően Szalkay Róbert református lelkész szólt az ünneplőkhöz, Ézsaiás könyvének kilencedik fejezetének ötödik verséből idézett.
– Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme – idézte. Jézus születéséről, a várakozásról, a karácsony szeretetéről beszélt, majd egy történetet osztott meg a tömeggel, melyben azt tolmácsolta, hogy az adventi készülődés, a szeretet ne csak múló hangulat legyen.
– … hanem igyekezzünk jobb emberekké válni, és ha ez sikerül, akkor maradjunk is meg azoknak – mondta beszédében.

A református lelkész szavai után a tömeg átvonult a városháza elé, ahol az adventi koszorú első gyertyáját Szalkay Róbert és Wolf Kati, az est sztárvendége közösen gyújtották meg.
Wolf Kati belopta magát az orosháziak szívébe. Műsorában nemcsak karácsonyi, hanem a rádióból jól ismert dalaival is készült, a főtér megtelt szeretettel.

Az adventi koszorú második gyertyáját december 9-én gyújtják meg, akkor a Székács iskola és Péter-Szabó Szilvia műsorát láthatják az orosháziak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.