- hirdetés -

Kétéves pihenő után, átgondolva az elmúlt 12 év tapasztalatait és eredményeit, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a Tempus Közalapítvány felhívására ismét Erasmus+ pályamunkát nyújtott be, melyet portugál partnerével közösen dolgozott ki. A bírálók a projektötletet megvalósíthatónak vélték, és támogatásban részesítették az intézményt.

– A projekt témája a zene világa, a zenetanítás módszerének megismerése a két országban. E program első lépéseként portugál tanárok érkeztek városunkba, akik számos tevékenységben vettek részt, melyek a projekt témája köré épültek. Tánctanítást figyeltek meg, énekórát látogattak, bepillantást nyertek egy tabletes angolórába is, valamint megismerkedtek a vendéglátó intézmény történetével és hagyományaival – osztotta meg hírportálunkkal Szalók József pedagógus.

Megtudtuk, a portugál látogatók részt vettek a Kodály Zoltán Gyermekkórus próbáján, amiről igen jó véleménnyel voltak, dicsérték mind a gyerekek képességét, kitartását, mind pedig a kórusvezető és segítői munkáját. A szigorú munka mellett a vendégeknek lehetőségük nyílt a környék felfedezésére, így ellátogattak Gyopárosfürdőre és a szarvasi arborétumba is.

A program januárban folytatódik, ismét orosházi találkozóval, ahová a partneriskolából a pedagógusokon kívül szép számmal érkeznek diákok is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.