- hirdetés -

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola több csapata szerepelt eredményesen a „Hunyadi 560” elnevezésű megyei történelemversenyen.

Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából megyei szintű történelmi csapatversenyt rendezett a gyulai Magvető Református Iskola és Óvoda november 23-án. A verseny két részből állt, a diákoknak előzetesen egy feladatlapot kellett megoldaniuk és egy címert készíteniük. A beküldött munkák alapján hívták meg a csapatokat a gyulai megmérettetésre. A Vörösmarty iskolát három csapat képviselte a magas színvonalon megrendezett versenyen.

A tanulók először a prezentációikat mutatták be, majd egy totót töltöttek ki, végezetül interaktív feladatok döntöttek a végső sorrendről – adta tudtul Jankóné Lövei Erika pedagógus.

A vörösmartys tanulók eredményei:

  1. helyezett a Reneszánsz vitézek csapata: Bárdos Balázs, Berényi Álmos, Csizmadia Szabolcs, Györgyi Zsolt 7.c osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Jankóné Lövei Erika.
  1. helyezett a Buborékok csapata: Bánfi Zita, Baranyai Csenge, Ferenczi Anett, Fűzi Réka 7.a osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Bartolák Andrea.
  1. helyezett a Galaxis csapata: Bónus Lora, Nagy Kiara, Puskely Csenge, Sonkolyos Áron 7.a osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Bartolák Andrea.

Fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.