- hirdetés -

Az NB I/B keleti csoportját vezető OFKSE szerda este Magyar Kupa találkozón lép pályára az NB I-es Mezőkövesdi KC ellen. A tét a legjobb nyolc közé jutás.

Az elmúlt években sok kemény és élvezetes csatát vívott egymással a két együttes, de ebben a szezonban már csak kupa meccsen találkozhatnak. Az orosházi csapat tavasszal búcsúzott az első osztálytól, míg a matyóföldiek ebben a bajnokságban is az élvonalban vitézkedhetnek. Eddig lejátszott mérkőzéseiken mindössze egy győzelmet és egy döntetlent tudnak felmutatni hét vereség mellett. A találkozó pikantériáját növeli, hogy a kövesdiek vezetőedzője nem más, mint az elmúlt években játékosként és edzőként is az orosházi zöld-sárgákat erősítő Buday Dániel.

Jó lenne, ha a szerdai kupameccs után is így örülnének a fiúk (Fotó: OFKSE)

A vendéglátó orosházi csapat nagy menetelésben van. Eddigi nyolc találkozójuk közül hét alkalommal győztesen hagyták el a pályát Bakó Botond tanítványai. A csapat egyre egységesebbnek és erősebbnek tűnik és az önbizalom is kezd megerősödni. Nem lesz tehát egyszerű dolguk a kövesdieknek, bár a klub honlapján azt nyilatkozták Jancsó Nándiék, hogy győzni jönnek Orosházára.

– Kemény és szoros találkozóra számítok. A csapat jó passzban van egyre összeszedettebben kézilabdázunk. Szeretném, ha a fiúk élveznék, hogy hazai környezetben NB I-es csapat ellen játszhatnak. Mindenképp koncentrált és kemény játékot várok a srácoktól és abból bármi kijöhet, még a nyolc közé jutás is – mondta el kérdésünkre a vezetőedző, Bakó Botond.

Érdemes lesz tehát szerda este ellátogatni az Eötvös-csarnokba, ahol minden valószínűség szerint izgalmas kézilabda meccsnek lehetünk tanúi.

Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC, Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 2018.11.21. 18.00. Vezeti: Asztalos Bence és Bárkányi Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.