- hirdetés -

Negyedik alkalommal rendeztek a Gyulai Törvényszéken nemzetközi orvos-jogász konferenciát neves hazai és külföldi előadók részvételével.

A november 8-án lezajlott  kongresszus a 2015-ben indult „Polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban” című konferencia folytatása volt.

A kongresszus társelnökeiként dr. Bagdi Árpád Gyula és Prof. Dr. Bártfai György az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozták a magas szakmai színvonalú, közös rendezvények szervezésének fontosságát. Az orvosi szekcióban szülészeti-nőgyógyászati területről tartottak előadásokat, míg a jogi szekcióban előadók az egészségügyi jog egyes kérdéseit elemezték.

Orvosok és jogászok együtt hallgatták az előadókat (Fotó: Gyulai Törvényszék)

A rendezvény célja elsődlegesen az volt, hogy a bírósági eljárásokban közreműködő bírák, valamint az igazságügyi orvosszakértők, ügyvédek és maguk az orvosok is megismerjék egymás álláspontját, valamint azokat a változásokat, amelyek az elmúlt évben az igazságügyi szakértés, a polgári és büntetőjogi felelősség vonatkozásában az egészségügy területén bekövetkeztek – tudtuk meg dr. Marton Erikától, a Gyulai Törvényszék sajtószóvivőjétől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.