- hirdetés -

Különleges elismeréssel, egyben új feladatkörrel jutalmazták Puravecz Péter elhivatottságát. A Contact K.T.H.E. vezetőedzője a hétvégén kezdődő kick-box Európa-bajnokságon még versenyzőként igyekszik bizonyítani, ezt követően viszont már a Magyar Kick-box Szövetség formagyakorlati szakágvezetőjeként igyekszik népszerűsíteni sportágát.

Még 11 évesen, több mint 25 évvel ezelőtt került kapcsolatba szeretett sportágával, a kick-boxszal Puravecz Péter, akit jelenleg az orosházi Contact K.T.H.E. sportegyesület versenyzőjeként és vezetőedzőjeként ismerhetünk. A sport mellett munkájában is igyekszik helytállni, Magyarország egyik piacvezető betonelem előregyártó üzeme, a hódmezővásárhelyi CSOMIÉP Kft. főmérnökeként.

A korábban light és kick-light szabályrendszerekben küzdő III. danos mester 2012-ben kezdte elsajátítani a kick-box formagyakorlati és akrobatikai részét, ami a sportág tatamis és ringes szabályrendszereit tekintve a hetedik versenyszámnak számít. Tekintve, hogy a gyakorlatsorok összeállítása kötetlen, egyes elemek begyakorlása hónapokat vehet igénybe.

Ez azonban nem szegte kedvét, lelkesedése azóta is töretlen, amit a Magyar Kick-box Szövetség formagyakorlati szakága vezetői kinevezéssel hálált meg. Szövetségi feladatai előtt azonban még utoljára versenyzőként is szeretné megcsillogtatni tudását, a sportág november 17-e és 25-e közti, a szlovéniai Mariborban rendezett Európa-bajnokságán.

A versenyzést követően szakágvezetőként igyekszik bizonyítani Puravecz Péter (Fotó: vasarhely24.com)

– Óriási felelősség, egyben kihívás a szakág vezetése, hiszen nincs a sportág történetében erre példaként szolgáló mentor, hiányzik a tapasztalat és az útmutatás – nyilatkozta Puravecz Péter.

A jövő évtől kizárólag a szakág fejlődésére szeretne koncentrálni. Ehhez januárban az Egyesült Államokba utazik, elsősorban további tapasztalatok gyűjtésére, valamint a folyton fejlődő technikai elemeket is szeretné elsajátítani.

– Szeretném a fiatalok számára vonzóvá tenni ezt a nem küzdelmi szabályrendszert, egyúttal eleget is tenni az egyre sürgetőbb utánpótlásnevelésnek – nyilatkozta szakágvezetői terveiről Puravecz Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.