- hirdetés -

Az intézmény nyújtotta képzésekkel és lehetőségekkel ismerkedtek a nyolcadik évfolyamos tanulók a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A nyílt napon tanórákra is beülhettek a továbbtanulás előtt állók.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a továbbtanulás előtt álló tanulók előtt feltárul a Táncsics Mihály Gimnázium. Az érdeklődők különféle programokon vehettek részt a november 15-i nyílt napon. Az esemény célja, hogy a továbbtanulás előtt állók könnyedén döntést tudjanak hozni arról, hogy az általános iskola elvégezte után milyen irányba induljanak el.

Az érdeklődők különféle programokon vehettek részt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az intézmény igazgatóhelyettesétől megtudtuk, a nyílt nap iránt minden évben nagy az érdeklődés. A gimnázium képzéseinek bemutatásán túl az intézmény munkatársai segítenek megismertetni a jelentkezés helyes menetét is a tanulókkal.
–  Körülbelül kétszáz nyolcadik osztályos tanuló látogatott el a nyílt napra. Természetesen nem csak Orosházáról, hanem a környező településekről is sokan jönnek. Tájékoztatókkal és bemutatóórákkal készülünk minden nyílt napra – nyilatkozta az OrosCafénak Misinszkiné Szőke Nóra.

A matematika óra is vonzotta a továbbtanulókat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Már évek óta bevett szokás, hogy az érdeklődők – akár egyedül, akár szülőkkel – részt vehetnek egy-egy bemutatóórán, ezzel is közelebb hozva számukra az iskola nyújtotta oktatást. Több tanóra közül is választhattak az érdeklődők, matematikától az idegennyelvig mindig megtelnek a tantermek.

Az intézmény idén még egy alkalommal szervez nyílt napot, hogy azok is ellátogathassanak az intézménybe, akiknek nem volt lehetőségük részt venni a november 15-i eseményen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.