- hirdetés -

Az egészség fontossága és annak megőrzése volt a téma november 7-én a Czina Sándor Tagintézményben. A tanulók és pedagógusaik egyaránt kivették részüket az iskola egészségnapján. 

Az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szakemberei és a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztési szakügyintézői látogattak el a Czina iskolába november 7-én. Látogatásuk apropója az volt, hogy színesítsék az egészségnevelési hét programkínálatát.

Játékos feladatokon keresztül ismerkedtek az egészségmegőrzéssel a tanulók (Fotó: iskola)

Valamennyi korosztály számára érdekes, színes, interaktív programot biztosítottak a szakemberek. A pedagógusok vérnyomás-, testzsír-, BMI testtömeg index és stressz szűréseken vehettek részt. Az alsó tagozatosok életkoruknak megfelelően játékosan, csoportmunkában szembesültek azzal, hogy mindenki sokat tehet az egészségéért, ha tudatosan beépíti a mindennapokba az egészséges táplálkozás, a mozgás, a tisztálkodás alapelveit.

A felső tagozatos tanulók interaktív előadáson mélyíthették el az egészséges táplálkozás életminőséget javító szabályait, s azt, hogy sok betegség elkerülhető lenne nagyobb odafigyeléssel – tudtuk meg Juhász Józsefné tagintézmény-vezetőtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.