- hirdetés -

Sokak régi igénye valósulhat meg, hiszen az önkormányzat november 13-án aláírta a Luther utca felújításáról szóló szerződést a kivitelezővel. A munkálatok várhatóan december közepéig tartanak majd. A felújításhoz az önkormányzat 50 százalék önerővel járul hozzá, másik részét állami támogatásból fedezik.

A Luther utca autóval szinte járhatatlan. A probléma évek óta fennáll, ez azonban  hamarosan megoldódhat. A jelenlegi nagy kockakő burkolat több helyen megsüllyedt, anyag pótlásra szorul, emiatt a vízelvezetés nem megfelelő és a burkolaton megálló víz tovább rontja a jelenlegi állapotot.

Aláírták a Luther utca felújításáról szóló szerződést, a munkálatok várhatóan  december közepéig tartanak majd (Fotó: Bakos Viktória)

– A projekt keretében a Luther utca Dózsa és Csendes, valamint Csendes és Eszperantó utca közötti szakaszának megújítása 550 méter hosszan és 3,8 méter szélességben  valósul meg – ismertette Dávid Zoltán polgármester, hozzátéve, a meglévő természetes kőburkolatot felszedik és törtbetonból készült szórt útalapra helyezik.

Megtudtuk, az útszakasz elejét újra aszfaltozzák, illetve a szikkasztó árkok profilozása is megtörténik.
– A beruházás következtében a burkolat egyenetlenségei megszűnnek, a csapadékvíz elvezetés megfelelő kialakításával minimális fenntartási költségek mellett üzemeltethetőek lesznek ezek az utca szakaszok – tájékoztatott a polgármester.

A kivitelezés melyet a Swietelsky Építő Kft. valósít meg, várhatóan december közepéig tart majd. A kivitelező feladata a lakók értesítése, valamint a forgalomkorlátozási terv elkészítése is.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az utca fennmaradó szakaszát is fel kívánják újítani, erre sikeres pályázat esetén a későbbiekben kerülhet sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.