- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban folyó színvonalas és a szolgáltatásba sok esetben új színeket hozó munkát nem csak országosan ismerik el, de már határainkon túl is híre ment. A könyvtár vajdasági könyvtárosokat látott vendégül. 

Temerintől Adáig, Szabadkától Topolyáig sorolhatnánk a vajdasági településeket, ahonnan hétfőn egy-egy könyvtáros érkezett Orosházára. Céljuk a városi könyvtár és az ott folyó munka megismerése, a tapasztalatok cseréje.

A vajdasági küldöttség vezetője, Hicsik Dóra, a szabadkai városi múzeum könyvtárosa elmondta, hogy egyenként már többször jártak Orosházán és hallottak az itteni könyvtárban folyó munkáról.

– Az orosházi jó kezdeményezéseket és mindent, amit jól csinálnak, szeretnénk otthon bemutatni. A Kapocs Könyvtári Csoport szervezett ennek érdekében egy egynapos utat, amelyen több település szakemberei vesznek részt. Nagyon remélem, hogy a mai napon sokat tanulhatunk és minden itt látott jó dolgot otthon is hasznosítani tudunk – mondja a tapasztalatcseréről Hicsik Dóra.

A vajdasági delegációt köszönteni eljött a könyvtárba városunk polgármestere, Dávid Zoltán is. A városvezető köszöntötte a vendégeket, majd néhány mondatban bemutatta városunkat és kicsit beszélgetett az érkezett könyvtárosokkal.

A polgármester a köszöntés után egy-egy Orosháza könyvvel is megajándékozta a vendégeket (Fotó: Bakos Viktória)

– Nagy büszkeség és nagyon örülünk, hogy itt vannak, de azonnal hozzá kell tennem, hogy Szabadkán és a vajdasági könyvtárakban is van jó néhány olyan érték, melyet mi látnánk itthon szívesen, úgyhogy valószínűleg viszonozni is fogjuk ezt a mai látogatást. Ma bemutatjuk a könyvtárat, a szolgáltatásokat és néhány olyan adatot, amelyet a kollégák számára érdekes lehet. Megmutatjuk, milyen csoportjaink vannak, lesz egy meglepetés foglalkozás és játszani is fogunk – mondta el Buzai Csaba könyvtárigazgató.

A vendégeknek nagyon tetszett, amit láttak, köztük az ígért meglepetés program, mely nem volt más, mint egy, a könyvtárban rendszeresen zajló biblioterápiás foglalkozás. Egy tartalmas és kellemes nap után indultak haza a délutáni órákban, azzal az ígérettel, hogy hamarosan ők lehetnek az orosházi könyvtárosok vendéglátói.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.