- hirdetés -

Az NB I/B-s kézilabda bajnokság hetedik fordulójában az orosházi együttes a nemrég edzőváltáson átesett Mizse KC csapatát fogadta. Az Eötvös-csarnok közönsége két ellentétes félidőt láthatott.

Avar György személyében néhány hete új mester irányítja a mizsei kézisek munkáját. Az első félidőben igazolódni látszott a régi mondás, mely szerint – új seprő jól seper.

Orosházi FKSE-Linamar – Mizse KC : 34 – 28, (16-17).

NB I/B-s férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 350 néző. Vezette: Réti Tamás és Szedmák Márton.

Orosháza: Szabó – DÖME 6, Zubai, FERENCZI 6, Kiss 2, Mihály 1, Zalai 3. Cs.: HERJECZKI – Ambrus, Karap, Pásztor 4, Mátó 4, Lele 1, Bella, Németh 3, Balázs 4. Edző: Bakó Botond.

A Mizse KC legjobb dobói: Hollós 7 és Schellring és Vancsics 6-6 góllal.

7 m-es: 2/1, illetve 1/1. Kiállítás: 8, illetve 4 perc.

Nagy többségben az orosházi fiatalokat jelölte a kezdőbe Bakó Botond. A rutint mindössze Zubai és Ferenczi, valamint Szabó kapus képviselte. Jól kezdtek a hazai srácok, különösen a szélsők villogtak az első öt percben (5.p. 4-2). Talán túlságosan is megnyugodtak az orosházi játékosok a jó kezdés okán, minden esetre a koncentráció alább hagyott és nagyon sok hibával kezdett játszani a csapat. A mizseiek nyitott, kilépkedős, zavarós védekezése elkezdett működni. Labdákat szereztek és könnyű gólokat lőttek. Ha nem adtuk el a labdát, akkor előkészítetlenül ellőttük. A tizedik percre már megfordult a meccs és a vendégek vezettek (10.p. 6-8). Innen kezdve a vendéglátók futottak az eredmény után. A védekezés nem volt elég feszes és ebben a periódusban a kapusok sem tették hozzá azt a bizonyos pluszt. A félidő hajrájára támadásban kissé sikerült feljavulni Lelééknek. Néhány perccel a vége előtt utol is érték a vendégeket, de a végén büntetőt hibáztak és így a Mizse mehetett előnnyel szünetre.

A fiatal beálló, Döme Szabolcs hat góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A pihenő alatt Bakó Botond valószínűleg elmondta a tutit, mert bár emberhátrányban kezdték a játékrészt, rögtön sikerült egyenlíteni. Az sem vett vissza a hazai lendületből, hogy azonnal újabb hátrány borzolta a kedélyeket. Támadásban rendre szépen megtalálták a beállókat, melyekből gólok születtek. Jelentősen felkeményedett az orosházi védelem, mögötte pedig Herjeczki kapus sorra mutatta be a bravúrokat. A játékrész közepéhez közeledve úgy tűnt, mintha a vendégeknél fogyna a gőz. Elől Balázs betörései, és Ferenczi lövései is jól hoztak a konyhára. Szépen elkezdett nyílni az olló. Előbb négy (45.p. 24-20), a lefújás előtt tíz perccel pedig már kilenc gólos volt a hazai előny. A hajrában még egy kicsit tudtak zárkózni a vendégek, de az utolsó percek már hazai szempontból jótékonyan nélkülözték az izgalmakat.

A forduló előtt egyaránt tíz-tíz ponttal álló három csapatból a Békés meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget, az Algyő pedig „csak” három góllal győzött. Az orosházi hat gólos siker így azt jelenti, hogy 12 ponttal a táblázat élére ugrott, az ugyancsak 12 pontos Algyő elé. A békésiek vereségüknek köszönhetően visszacsúsztak a harmadik helyre.

Bakó Botond: Még négy nagyon kemény mérkőzés áll előttünk a bajnokság szünetéig. Fontos, hogy a második félidei jobb játékunkat és ezt a koncentrációt állandósítani tudjuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.