- hirdetés -

A téli szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei. Orosházán több mint hétszáz gyermek étkezését biztosítja az önkormányzat ebben az időszakban.

A városban 372 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű fiatal van. Részükre kötelező az egyszeri meleg étel biztosítása. Rajtuk kívül 335 fő úgynevezett rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, akik jelezhetik, igényt tartanak a szünidei étkeztetésre.

Az önkormányzat a téli szünidőben is biztosítja számukra a lehetőséget – erről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés. A meghozott határozat szerint december 24-e és 2019. január 2-a közötti három munka-, és szenteste napján jár ingyen meleg étel a rászoruló gyerekeknek. A szünidei étkeztetés ötszázezer forintos költségét a város saját költségvetéséből fedezi.

– Minden rászoruló gyermeknek alanyi jogon jár a meleg étel. Fontos, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő minőségű étkezést, hiszen elengedhetetlen a fejlődésükhöz – fogalmazott Dávid Zoltán, polgármester.

Már harmadik éve nem csak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. Ennek köszönhetően országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben szülei igénylik. A szünidei gyermekétkeztetés költségeire a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.