- hirdetés -

Az elmúlt évek egyik eredményes kezdeményezésének, a Fogadj el! Napnak ad otthont november 24-én és december 4-én a Petőfi Művelődési Központ. A szervezők célja ezúttal is az akadályozottsággal élők elfogadásának erősítése, az előítéletek, tabuk ledöntése lesz. A kötetlen beszélgetésen részt vesz Sors Tamás, kétszeres paralimpiai bajnok úszó is.

Harmadik alkalommal rendeznek, a 2016-os és a 2017-es év sikereire való tekintettel Fogadj el! Napot Orosházán Nagyné Rucz Éva kezdeményezésére. Az összfogyatékossági rendezvény az eddigi eseményekhez hasonlóan a Petőfi Kultúrális Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg. Céljuk ezúttal is az akadályozottsággal élők elfogadásának erősítése.

A fogyatékkal élők mindennapjait szeretnénk bemutatni, ledönteni az előítéleteket és a tabukat. Teret nyújtunk a megismerésre, a találkozásra, arra, hogy az érintettek megszólaljanak és betekintést engedjenek a mindennapjaikba. Közös erővel hirdetjük, hogy merjünk nyíltan kérdezni, nyíltan válaszolni, szeretni és együtt merítünk erőt a folytatáshoz – emelte ki a rendezvény főszervezője, Nagyné Rucz Éva.

A cél ezúttal is az akadályozottsággal élők elfogadásának erősítése (Archív fotó: Rajki Judit)

Az idei, a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából szervezett rendezvény fővédnöke Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete lesz, a megnyitót pedig Hatvany Viktória festőművész tartja.

A programok sorában idén is kiemelt szerepet kap a kötetlen beszélgetés, melyen részt vesz Nagyné Németh Adrienn, a MeSENIncs Fejlesztőház és Szülősegítő Központ létrehozója, valamint dr. Fodor Zsuzsanna, háziorvos, gyermek és felnőtt neurológus. Mellettük nem kisebb sportember fogadta el a meghívást a rendezvényre, mint a kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Sors Tamás, aki a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni játékokon is felállhatott a dobogó tetejére 100 méteres pillangóúszásban. A 26 éves úszó két olimpiai bajnoki címe mellett számos ezüst- és bronzéremmel rendelkezik, a legutóbbi rió-i olimpián is egyszer-egyszer állhatott fel a dobogó második illetve harmadik fokára.

A kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Sors Tamás is elfogadta a meghívást (Fotó: Koszticsák Szilárd/pecsistop.hu)

Az ingyenes rendezvényt két időpontban, először november 24-én, 15 órától, majd december 4-én, 10 órától tartják a Petőfi Művelődési Központban, ahol kihirdetik az idei Fogad el! rajzpályázat eredményeit is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.