- hirdetés -

Rendhagyó kezdeményezéssel fogadta a Justh Zsigmond Könyvtár gyermekkönyvtára a mesék iránt érdeklődő fiatalokat, valamint őket kísérő szüleiket, nagyszüleiket.

Mesékre kíváncsi gyermekek töltötték meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárát október 30-án a Petőfi Művelődési Központban. Őszi szünet alkalmából ugyanis rendhagyó, vetítéssel egybekötött mesedélutánt szerveztek az intézmény munkatársai, többek közt a Frakk a macskák réméből és a Hamupipőkéből olvastak fel nekik és őket kísérő szüleiknek vagy nagyszüleiknek.
Egy édesapa a kislányával sokszor említette, hogy szívesen néznének régi diafilmeket. Ezen az ötleten felbuzdulva, mivel tudtuk, hogy őszi szünet van, gyorsan hírt adtunk a kezdeményezésről. Szerencsére sikeres volt a felhívás, sokan eljöttek – mondta Hagymásiné Lazanyecz Anikó, gyermekkönyvtáros.

A gyermekek érdeklődve hallgatták a meséket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, ha hagyományt nem is szeretnének teremteni, de nem zárják ki a hasonló kezdeményezést a téli és tavaszi szünetben sem. Az őszi szünetben azonban nem várható több program a Petőfi Művelődési Központban, november 1-e és 4-e között ugyanis zárva lesz az intézmény.

Ezt követően azonban naponta váltja egymást a Mohácsy Mátyás Kertbarát Klub rendezvénye, az Őszi Színházi Esték-sorozat keretében zajló Tündérlaki lányok című színdarab, valamint egy angol társalgási klub programja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.