- hirdetés -

Gyermekek a gyermekekért elnevezéssel szervezett jótékonysági gálát a Táncsics Mihály Gimnázium és a Liszt Ferenc zeneiskola. Az október 25-ei rendezvény teljes bevételét, valamint a felajánlásokat a gimnázium egyik diákjának gyógykezelésére fordítják.

Különleges atmoszféra lengte be az estnek helyet adó gimnázium auláját. A gyülekezők – fellépők és támogatók egyaránt – segíteni érkeztek. Azért, hogy adjanak, immár nem először.
– Volt egy előzmény, amikor a városi kórházi gyermekosztályát hasonló módon tudtuk támogatni. Most azonban van egy kis betegünk, akinek sok erőt és kitartást kívánunk, üzenjük, hogy visszavárjuk ide a Táncsicsba. Ma érte is felcsendül a muzsika – tájékoztatott Blahó János igazgató.

A mostani gála ötlete nem tőle származik, a gimnázium diákjai szerettek volna segíteni súlyos beteg osztálytársukon.
– Nagyon jól emlékszem arra a pillanatra, amikor bementem a tanáriba beszélgetni, érdeklődni diákokról, kollégákról, és találkozott a pillantásunk Bús Natália osztályfőnökével. Majdnem egyszerre mondtuk ki, hogy lépnünk kellene. Az estnek csak a keretét teremtette meg az iskola. A tartalom, a lelkiség az indítványozó osztálytársaknak köszönhető – mondta meghatódva Blahó János, majd bejelentette, hogy az Orosházi Kórház menedzsmentje úgy döntött, a beteg gyermek családjának nagyobb szüksége van a támogatásra, így a befolyó összeget teljes egészében ők kapják. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy tavasszal a gyermekosztályért rendeznek jótékonysági gálát.

Az est ezúttal is az összefogás iskolapéldája volt, hiszen a megvalósításban a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is oroszlánrészt vállaltak. Mint Kardosné Bánhidi Éva igazgatótól megtudtuk, a rövid idő ellenére – szeptemberben érkezett a felkérés – gazdag műsorral sikerült kiállniuk a népes közönség elé.
– A mottóhoz híven az volt a célunk, hogy minél több gyereket bevonjunk, így kamara- és fuvolacsoportunk, fuvolaegyüttesünk, a vonós és a fúvós kamarazenekar is fellép – részletezte. – Mindannyian nagy örömmel készültek, azért is, mert felfogták annak a jelentőségét, hogy ezzel a szerepléssel segítenek másokon – tette hozzá.

Nem fukarkodtak a segítséggel

Blahó János már a rendezvény előtt elárulta, hogy az iskola hátországának köszönhetően nem csak erkölcsileg, anyagilag is sikeres a gála.
– A tömeg mellett, ami itt szépen formálódik, elmondhatom, hogy a hátország ennél sokkal gazdagabb. A név nélkül adakozók, vagy a pártoló jegyet vásárlók száma akkora, hogy Orosházán egyetlen intézmény sincs, amely be tudná fogadni őket.

A helyszínen lévők a művészeti iskola tanítványainak jóvoltából hazai, illetve nemzetközi zeneszerzők klasszikusait hallgathatták meg a komoly-, valamint a könnyűzene területéről. A gyerekek és a publikum egy emberként állt a jó ügy mellé, erőt és biztatást küldve beteg társuknak és családjának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.