- hirdetés -

Tíz mérkőzést kellett várni az ULE első pontjára. Buza Barnabás tanítványai a Vésztő ellen háromgólos hátrányból egyenlítettek a 94. percben.

A 11. fordulóra került sor október 20-án a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az OMTK-ULE 1913 csapata a Vésztői SE gárdáját fogadta hazai pályán. A két sereghajtó mérkőzésén a hazai pályán futballozó orosházi csapat ellentétes félidőket produkált.

OMTK-ULE 1913 – Vésztői SE   3 – 3   ( 0 – 3 )

Orosháza, ULE-Sporcentrum.  150 néző, vezette: Sándor Gergő

Orosháza: Marunák – Szabó N., Kasuba, Rácz A., Kolozsvári J. (Kovács D.) – Fehér (Szabó Á.), Harangozó, Simon R., Buza – Kichler (Kasza), Sindel (Mazán). Játékos-edző: Buza Barnabás.

Vésztő: Kapusi – Hoffmann, Bányai, Farkas F. (Papp D.), Lázár T. (Kirimi) – Kovács L. (Fazekas), Rostás, Gedó, Tokaji – Kardos, Tóth K. (Szabó S.). Edző: Zsiros György.

Gólszerző: Kasuba (79.), Buza (81.), Simon R. (94.), ill. Tokaji (21., 43.), Kardos (45.).

Egy-egy fejessel veszélyeztettek a csapatok az első percekben. A 7. percben Szabó N. fejelt az ötösről centikkel mellé, a másik oldalon a 9. percben Farkas bólintott fölé. A 20. percben Fehér lövését védte elvetődve a vendégek kapusa. A 21. percben egy remek keresztátadást Tokaji vágta közelről a hálóba, 0-1. A 43. percben Kardos baloldali lapos beadására újfent Tokaji érkezett és közelről a kapuba belsőzte a labdát, 0-2. A 45. percben egy mélységi átadást követően Kardos gurított közelről a hálóba, 0-3. A második félidő derekáig a cserék és a sárga lapok tették változatossá a mérkőzést. Nem úgy az utolsó húsz perc. A 79. percben Simon keresztlabdáját a másik oldalon felfutó Kasuba pöckölte egy méterről a hálóba, 1-3. A 81. percben Simon átadását Buza értékesítette, 2-3. Az ULE mindent egy lapra feltéve rohamozta a vendégek kapuját. A 91. percben Buza szögletét Kasza vágta fölé. A 93. percben Buza lövése szállt mellé, ekkor már mindenki elkönyvelte a vendégek győzelmét. Kapusi kapus időhúzásért kapott sárga lapot, az ULE pedig egy további percet az egyenlítésre, ami sikerült. A 94. percben egy jobbról keresztbe lőtt labdát a hosszú oldalon érkező Simon bombázta a kapuba, 3-3. A játékvezető a középkezdés után lefújta a mérkőzést.

Buza Barnabás: „Az első félidőben is már a kezünkben volt a mérkőzés, bár a félidei állás nem ezt mutatta. A félidőben azt kértem a csapattól, hogy egy gól kell és minden megváltozik. Az első gólunk későn jött, de szerencsére vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Büszke vagyok a fiúkra! Sok kritikát kapok és az egyesület is, de el kell mondanom, hogy ma is három 16 éves fiatal lépett pályára. Ha valaki azt mondja, hogy ez nem jó irány, akkor vagy nem ért a futballhoz vagy rosszindulatú.”

Zsiros György: „Gratulálok a hazaiaknak az odaadó játékukért, ezt a meccset csak mi tudtuk így elrontani.”

Az OMTK-ULE október 27-én újra hazai pályán lép pályára. A csapat a Szarvast fogadja 14.30 órakor az ULE-Sportcentrumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.