- hirdetés -

Négygólos vereséggel folytatódott az NB I/B-s bajnokság az orosházi női felnőtt gárda számára. Szokatlan időpontban, vasárnap délelőtt játszott találkozón végig rohantak az eredmény után Papp László tanítványai.

NKK Balmazújváros – OXXO Energy Orosházi NKC 30-26 (16-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Hajdúnánás, 120 néző.
Vezette: Budai-Bock Krisztián és Rácz László.

Orosháza:
Nagy É. – ANTAL 3, Vörös 2, Dancsó, KAMUTI 6, Hatala 3, BÍRÓ 3. Cserék: Molnár, Késmárki (kapusok), BERTA 3, Tóth S. 3 (2), ROMÁN 3 (1), Horváth, Révész, Mikula, Nemes. Vezetőedző: Papp László.
A Balmazújváros legjobb góllövői: Lévai 9, Szabados 9 (5), Kilcs 6.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 6/3.

Egy remek akcióval kezdte a találkozót az orosházi csapat, de a kiharcolt büntetőt nem sikerült értékesíteni. A szintén idegenben játszó Balmazújváros ezzel ellentétben pontosabban célzott, így a negyedik percben 3-0-ra vezettek. A jóval alacsonyabb szerkezettel felálló vendéglátók sok passzos, hosszú támadásvezetése feladta a leckét az orosháziaknak. Szabados és Kilcs gyors cseleivel nem tudtak mit kezdeni Hataláék. A nyolcadik percben már időt kért Papp László (6-4). A különbség ezután állandósult, felváltva estek a találatok, egészen a 25. percig. Ekkor egalizált (13-13) az OXXO Energy Orosházi NKC. Stabilabbá vált ebben az időszakban a védelem, de a félidő mégis három balmazújvárosi góllal zárult (30. perc 16-13).

A fordulás után alig több, mint tíz percet kellett várni, hogy ismét egyenlő állást mutasson az eredményjelző. Zárt védekezésből gyors gólokat szerezve zárkóztak Tóth Sáráék. Felállt fal ellen viszont rendesen megszenvedtek az orosháziak. A szívós, nyitott védekezés ellen sokszor nem vállalták fel játékosaink a lövéseket, vagy pontatlanul céloztak. Ezt rendre kihasználta az ellenfél, újra háromgólos fórra tett szert (47. perc 22-19). A lányok annak ellenére, hogy ezen a délelőttön semmi nem sikerült egy percre sem álltak meg, hajtottak. Ennek köszönhetően szoros végjáték körvonalazódott, öt perccel a vége előtt két gól volt a hátránya a vendégeknek. De a végén a Balmazújváros átlövőjének Lévai Zsófiának minden összejött, míg a másik oldalon semmi nem sikerült. Így alakult ki, a négygólos (30-26) különbség a lefújásra.

Papp László, vezetőedző: A dekoncentrált védekezés és a bátortalan támadójáték miatt elveszítettünk két pontot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.