- hirdetés -

Rácz Richárd arany-, Lakatos Angelo pedig bronzérmet szerzett a junior szabadfogású birkózók Kecskeméten rendezett országos bajnokságán, a budapesti felnőtt világbajnokság előtti utolsó egyéni versenyén.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, sőt az egész magyar birkózótársadalom Szél Annára figyelt a hétvégén, hiszen az orosházi egyesület versenyzője parádés birkózással egészen az ezüstéremig menetelt az idei, Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpia október 13.i versenynapján. Annát csak döntőbeli japán riválisa tudta megállítani. Itt azonban még nem ért véget a hétvége a Spartacus versenyzői számára.

Kecskemét adott otthont ugyanis a junior szabadfogású és női birkózók szabadfogású országos bajnokságának. A két szakágban összesen 124 birkózó tette magát próbára Bács-Kiskun megye megyeszékhelyén. A férfiaknál 89 sportoló, köztük az egyesület két fiatal versenyzője, Rácz Richárd és Lakatos Angelo küzdött meg az országos bajnoki címekért.

Az október 14-i megmérettetésen mindkét orosházi versenyző az 57 kilogrammosok mezőnyében indult, ahol egyenes kieséses rendszerben döntöttek a bajnoki cím sorsáról. Mindkettőjük számára a negyeddöntőben kezdődtek a küzdelmek, sőt mi több éppen egymás ellen.

Rácz Richárd a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de Lakatos Angelo is éremmel zárt (Fotó: OSBK)

Csatájukból Rácz Richárd került ki győztesen, aki ezután meg sem állt a döntőig, ahol magabiztos birkózással iskolázta le a magyar birkózás egyik fellegvárának számító ESMTK-ból érkező riválisát. A magyar bajnoki küzdelmek mellett a német Bundesligában is bizonyító fiatal versenyző így a dobogó tetejére állhatott fel.

Rácz Richárd döntőbe kerülésével Lakatos Angelo számára is folytatódhattak a küzdelmek, amit ügyesen ki is használt és balkányi ellenfele legyőzésével megszerezte a súlycsoport bronzérmét. A Spartacus birkózói így kettőből két éremmel térhettek haza az országos bajnokságról, a budapesti felnőtt világbajnokság előtti utolsó hazai versenyről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.