- hirdetés -

Ismét nemzetközi versenyen bizonyított Leszkó Bence, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tanulója. Az ifjú sakkozó október elején Montenegróban, Budvában vett részt a Diák Európa-bajnokságon.

Az Adriai-tenger partján fekvő, hangulatos tengerparti városban a Hotel Mediteran ideális körülményeket biztosított a verseny lebonyolításához. Nagy izgalom előzte meg a EUROPEAN SCHOOL CHESS INDIVIDUAL CUP 2018 versenyt, mivel Bence most vett részt először ilyen típusú megmérettetésen.

A fiatal sakkozó itt még csak bízott a dobogós helyezésben (Fotó: Leszkó Pál)

Ez egy speciális, kombinált rendszerű bajnokság volt, ahol három különböző játékidőben mérték össze tudásukat a versenyzők. Az öt napig tartó, klasszikus játékidejű fordulókkal kezdődött a verseny, ahonnan a legjobb 8 közé kerülve, az orosházi sakkozó az „A” csoportban folytathatta a küzdelmet. A második szakaszban, a 15 perc + lépésenként 10 mp játékidejű rapid fordulók zajlottak, kieséses rendszerben. Ennek végén Bence holtversenyben vezette a mezőnyt két versenytársával. A verseny utolsó állomása a 14 fordulós schnell bajnokság volt. A játékosokat a három különböző időbeosztású fordulókban elért teljesítményük alapján, külön korcsoportonként értékelték. A Magyarországot képviselő ifjú sakkozó szoros küzdelemben a második helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Az eredményhirdetésen Bencét nagy megtiszteltetés érte. Az Európa-bajnokság versenyigazgatója, Miljanic Boro meghívta a jövő évi megmérettetésre is.

 – Az év hátralevő részében is szeretnék versenyeken indulni, de a fő célkitűzés a jövő évi korcsoportos versenyekre való minél jobb felkészülés. Szeretném ezután is hazámat a lehető legjobb teljesítményemmel képviselni és hiszem, hogy hamarosan a dobogó legfelső fokára állhatok. Nagyon köszönöm a sok biztatást, a gratulációkat és köszönöm a Makói SVSE és a Linamar Hungary Zrt. anyagi támogatását – nyilatkozott röviden a terveiről Leszkó Bence.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.