- hirdetés -

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az Újraélesztés Világnapján több mentőállomáson így az orosházin is nyílt napot és ingyenes alapszintű újraélesztés oktatást tart. 

Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében utcán, közterületen. Többségük megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az újraélesztést, a mellkasi nyomásokat. A mentők által évente észlelt mintegy hatezer hirtelen vérkeringés-megállás esetében csak akkor van igazi esély az újraélesztésre, ha a mentő megérkezéséig valaki elkezdi a mellkasnyomásokat – írja honlapján az OMSZ.

Az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából október 16-án országszerte több mentőállomáson nyílik lehetőség az újraélesztés alapvető ismereteinek elsajátítására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. Az orosházi mentőállomáson 10-16 óra között várják az érdeklődőket.

A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a laikus lakosság körében minél többen szerezzenek készség szintű ismereteket az újraélesztés folyamatában, megtapasztalják, hogy e tevékenység egyszerű, könnyen elsajátítható és néhány egyszerű lépés megtanulásával bárki életet menthet. A mentősök a felmerülő és esetleges bizonytalanságot okozó kérdések megválaszolásában is szívesen rendelkezésre állnak. A programon való részvétel ingyenes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.