- hirdetés -

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felújított tornatermében tarthatja edzéseit a jövő évtől a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A korszerűsítéshez 21 millió forintos támogatást nyertek el a Magyar Vívószövetségtől, a hiányzó összeget az önkormányzat és a református egyházközség biztosította számukra.

Még 2017-ben végzett igényfelmérést sportszervezetei között a Magyar Vívószövetség, hogy az általuk használt létesítmények milyen felújításra vagy korszerűsítésre értek meg. A kezdeményezésre a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is benyújtotta pályázatát, akik régóta a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében tartják foglalkozásaikat. A tornaterem fejlesztésének összköltsége 30 millió forint, melyhez 25 millió forintos támogatást kértek a szövetségtől, ebből 21 milliót nyertek el.

A sportszervezet ezért az iskola tulajdonosához, az önkormányzathoz, valamint üzemeltetőjéhez, az Orosházi Református Egyházközséghez fordult, hogy a kieső összeggel támogassák a célokat.

– Az egyházközség ötmillió forintot biztosít a kezdeményezésre, az önkormányzat pedig a maradék négymillió forintos támogatásról hozott döntést a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a vívóegyesület számára – nyilatkozta Bojtor István, Orosháza alpolgármestere.
Hozzátette, a beruházásokra várhatóan 2019-ben kerül sor, a támogatás kedvezményezettje pedig az önkormányzat lesz.

Jövőre egy felújított, korszerűsített teremben készülhetnek az orosházi vívók (Fotó: Rosta Tibor)

– Öt fő ágat tartalmaz a felújítási terv, beletartozik a tornaterem komplett festése, a fűtés és a világítás korszerűsítése, valamint a nyílászárók és az aljzat kicserélése – mondta Pusztai Lajos, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület elnöke.
Elmondta, óriási lehetőségeket biztosít a vívóegyesület számára a felújítás, fixen rögzíthetik a gépeket és a négy kihelyezett pástnak köszönhetően versenyt is tudnak majd helyben rendezni.

– Egy igazi vívóterem könnyebben tudná ösztönözni a tanulókat is, hogy ezt a sportágat válasszák. Közben persze megmarad a tornaterem funkciója is, az iskolai testnevelésórák továbbra is itt lesznek megtartva – tette hozzá Pusztai Lajos.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület november 3. és 4. között ismét verseny házigazdájaként bizonyíthat. Ekkor rendezik ugyanis az Eötvös-sportcsarnokban a három olimpiai bajnok nevét viselő Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny második állomását, egyben Zsoldos Péter Emlékversenyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.