- hirdetés -

Az Országos Könyvtári napok orosházi rendezvénysorozatának talán leginkább várt eseményét tartották péntek este a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. A rendkívül népszerű, fiatal íróval, Lakatos Leventével találkozhattak a rajongók.

Már a meghirdetett kezdés előtt fél órával sokan beültek a könyvtár olvasótermébe, hogy biztosan jó helyről láthassák, hallhassák kedvencüket, aki ezúttal sem tért el szokásától és a kutyájával, Tomo-val együtt érkezett. (A négylábú jó barát, a találkozó során majdnem annyit szerepelt is, mint maga az író.)

Lakatos Levente a találkozón mesélt kicsit magáról, a regényeiről, azután jöhettek és jöttek is kérdések, melyekre a rá jellemző kedves és közvetlen stílusban válaszolt.

– Többször illetik a könyveit erotikus regény elnevezéssel. Valóban erotikus könyveket ír?

– Nem úgy érzem. Inkább azt mondanám, hogy a mai kor romantikus írója vagyok.

A közönségtalálkozón Tomo kutya majdnem annyit szerepelt mint a gazdi (Fotó: Rosta Tibor)

TV-s műsorvezető, bulvár újságíró, dalszöveg író, regényíró. Melyik az igazi Lakatos Levente?

– Immár öt éve nem vezetek TV műsort, és újságírással sem foglalkozom. Az író a jó megnevezés.

Már egészen fiatalon ismert ember volt, de a regényei hozták meg az átütő sikert. Sok embert agyonnyom a hirtelen rászakadó népszerűség. Ön hogyan viseli?

– Sikeres emberek, közszereplők közt szocializálódtam már egészen kis koromtól, így volt időm felkészülni rá. Próbálom józan ésszel kezelni a sikert. Nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom. Nem keresem a lehetőséget, hogy megismerjenek az utcán, nem feltűnősködök, viszont ha odajönnek hozzám, szívesen beszélgetek néhány szót, vagy készítek fényképet.

– Ön szószólója a kapcsolaton belüli erőszak elleni harcnak. Hogyan, milyen formában jelenik ez meg a jövőben?

– Szerencsére a családomban nincs és nem is volt erre példa, de író emberként érzékenyen érintenek a társadalmi problémák, mint ez is. A mai világban sokat és egyre többet beszélnek róla. A regényeimben mutatok olyan párkapcsolati mintákat, amik számomra elítélendők. Nem vagyok egy megmondó ember. Inkább felvillantok lehetőségeket, és az olvasóra bízom, hogy miként dönt egy-egy erkölcsi kérdésben. Nem fogok kampányt indítani, tüntetéseket szervezni, csak a regényeimmel szeretnék elgondolkodtatni.

A találkozó végén – ahogyan előzőleg is elmondta – a szokásos dedikálás mellett szívesen állt a fotómasinák elé és sok rajongó lehetett gazdagabb egy közös képpel.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.