- hirdetés -

Ismét csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. Célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Egyhangúlag támogatta a képviselő-testület azt az előterjesztést, amely a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz való csatlakozásról szólt. Az önkormányzat havonta 5000 forintban határozta meg a támogatás összegét, ehhez az állam további 5000 forintot biztosít, így összesen 10 000 forinthoz juthatnak a pályázaton megfeleltek.

– Érdemes és szükséges plusz erőforrást biztosítani azoknak a fiataloknak, akik hátránnyal indulnak. Ezért tartottuk fontosnak, hogy idén is csatlakozzunk a Bursa Hungarica-programhoz – fogalmazott Bojtor István, alpolgármester. Kiemelte, hogy mindenki megkapja az ösztöndíjat, aki jogosult, nincs felső korlát.

Az ösztöndíjra tanulmányi eredménytől függetlenül lehet pályázni, mégpedig elektronikus úton. Ehhez a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa) szükséges regisztrálni, ide kattintva.

A kitöltött, véglegesített adatlapot kinyomtatva, a pályázati kiírásban meghatározott dokumentumokkal a polgármesteri hivatalban kell leadni, legkésőbb november 6-án.

A pályázat részletei ezen a linken érhetők el. Az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy mielőtt a hallgatók belekezdenek a regisztrációba érdemes megvizsgálni, hogy megfelelnek-e az előírt feltételeknek. Akinek nincs számítógépe, internete az segítséget a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban kérhet térítésmentesen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.