- hirdetés -

Az Országos Könyvtári Napok orosházi programjában évek óta szerepel a könyvtári véradás. Ezen alkalmakkor a Vöröskereszt munkatársai a könyvtárba várják a segíteni vágyókat.

Csütörtök reggel, nem sokkal nyolc után már két véradó hely is foglalt volt a könyvtár olvasótermében, melyet erre a napra átrendeztek és az új arculat bemutatásával párhuzamosan megkezdődött a véradás.

A kissé átrendezett olvasóteremben egész délelőtt zajlott a véradás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Rendszeres véradók és szerencsére újak is szoktak jönni a könyvtárba – tudtuk meg a jelenlevő vöröskeresztesektől – sőt olyan is akad, akit csak egyszer egy évben, épp itt a könyvtárban látunk.

Ottjártunkkor egy első alkalommal vért adóval sikerült találkoznunk. Martonné Zánthó Editben ezen az októberi napon érett meg az elhatározás. Mint elmondta, már rég foglalkozik a gondolattal, hisz másokon, a rászorulókon segíteni jó. – Szerencsére a vér értékeim is jók, adhatok vért, az éves könyvtári tagság is pozitívum, de azt olvastam, hogy a véradó szervezetének is jót tesz. Előtte volt bennem egy kis félsz, de felesleges volt. Jól érzem magam és majdnem biztos, hogy nem állok meg egynél, fogok még máskor is vért adni – tette még hozzá.

Ezen a véradáson a Vöröskereszt által adott ajándékon felül a véradók számára ingyenes éves tagságot ajánlott fel a könyvtár, illetve az egyik szerencsés gazdagabb lesz egy Lakatos Levente által dedikált regénnyel is.

A könyvtári véradó akcióban húszan – köztük a könyvtárigazgató – adtak vért, és ezzel hatvan betegnek új esélyt a gyógyulásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.