- hirdetés -

Befejeződött az orosházi női kézilabdázók számára a Magyar Kupa-sorozat. A Kecskemét együttese érkezett október 2-án az Eötvös-csarnokba, ahol végül háromgólos győzelmet szerzett.

OXXO Energy Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 26-29 (18-19)
Női kézilabda, Magyar Kupa-mérkőzés, Orosháza, 170 néző.
Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla.
Orosháza:
Nagy – Antal 4, Vörös 2, Tóth S. 6 (4), Kamuti 1, Hatala 3, BÍRÓ 5. Cserék: Késmárki, Molnár (kapusok), Révész, Dancsó 2 (1), Berta 2, Horváth, ROMÁN 1. Vezetőedző: Papp László.
Kecskemét:
Dobó – Karacs 3, Kemény 7, Pénzes 6, Kaiser 5, Kocsis 1, Hárs 2. Cserék: Pálinkás (kapus), Dajka 5 (3), Egervári, Gulyás, Kocsis, Orell, Németh, Tóth L., Krenner. Megbízott vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt.
Kiállítások: 8 illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/5 illetve 4/3.

A hétközi kupameccs hangulatában és színvonalában sem hasonlított a bajnoki nyitányhoz. Mind a két együttes sok hibával kezdett a mérkőzésen, de a Kecskemét kissé jobban célzott. Ennek köszönhetően alakított ki 5-2-es vezetést a nyolcadik percben. Ekkor időt kért Papp László, de nem sikerült felrázni játékosait. Továbbra is körülményesen támadott a hazai gárda és védelemben sem nyújtottak kimagaslót. Időszakosan azonban megmutatták, hogy eredményesen is tudnak játszani. Ebben az időszakban leginkább a a szélsők, a szülinapos Bíró Petra és Antal Jenifer tudott eredményes lenni. A félidő vége előtt öt perccel már csak egygólos hátrányban volt az ONKC, sőt a 29. percben már 17-17 volt az állás. A szünetben mégis a Kecskemét állt jobban.

Pontatlan támadás, gyenge védekezés jellemezte az orosháziakat ezen az estén (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A folytatásban lelassult a játék, a védekezés ennek ellenére továbbra sem úgy működött, ahogy azt megszokhattuk az orosházi csapattól. A vendégek átlövői Kemény és Pénzes sok gondot okoztak Hatala Virágéknak. A 41. percben már hatgólos hátrányban is kézilabdáztak a hazaiak, ekkor Molnár több védésének köszönhetően három gólra csökkent a vendég fór (45. perc 23-26). A végjáték azonban nem volt olyan izgalmas és szoros, mint szeptemberben. A találkozót végül 29-26-ra nyerték a vendégek, megérdemelten jutottak tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

Kerékgyártó Zsolt, a Kecskeméti NKSE megbízott edzője: – Nagyon fontos győzelmet szereztünk, hiszen nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogyan szerettük volna. Mi akartuk jobban a továbbjutást.

Papp László az OXXO Energy Orosházi NKC vezetőedzője: – A dekoncentrált játékunknak és az akaratgyenge védekezésünknek ez lett az eredménye. Sokkal több kell a hétvégén a Szentendre ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.