- hirdetés -

A csapatépítés jegyében, immár 16. alkalommal tartották a Vörösmarty napot szeptember 28-án. Idén a Mátyás király korába utaztak vissza a Vörösmarty iskola tanulói.

Kiérkezésünkkor rögtön egy csata közepébe csöppentünk, hiszen a gyerekek a Fekete Sereg tagjaiként éppen komoly zoknigombóc csatát vívtak. Az udvaron eközben cipősdobozokból készítettek várat, a sportpályán pedig egy gördeszka segítségével imitáltak egy dunai átkelést péntek délelőtt.

– Idén Mátyás király születésének 560. évfordulójához kapcsoltuk a Vörösmarty napot. Ennek megfelelően alakítottuk ki a feladatokat is. A célunk, mint minden évben a csapatépítés, illetve a gyerekek felszabadultan jó hangulatban töltsék el a napot az iskola berkein belül – fogalmazott Vargáné Gyömrei Anita, a Vörösmarty iskola diákönkormányzatot segítő tanára.

Miközben kint zajlottak a programok, bent az osztálytermekben pedig javában gyakorolták a reneszánsz kori tánclépés alapjait, activity feladványokat oldottak meg, de közkedvelt volt a diákok körében az álruhában lefotózott pedagógusok képeinek felismerése is.

– Szeretem a Vörösmarty napot, mert ilyenkor mindenki felszabadult és vidám. Jó hangulatban telik el a délelőtt – mesélte élményeit Pentz Fanni az iskola végzős diákja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.