- hirdetés -

Befejeződött a nagy forgalmú Aradi utca felújítása Orosházán. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében jött létre, az itt élők és közlekedők régi vágya teljesült a jó minőségű út elkészültével.

Ahogyan arról már hírt adtunk, a TOP keretében több milliárd forintos útfejlesztést hajtanak végre Békés megyében, a beruházásban érintett a hosszú ideje felújításra szoruló orosházi Aradi utca 1,22 kilométere is. A város határától a Bajcsy-Zsilinszky utcai körforgalomig tartó szakaszon újult meg az Aradi utca és a folytatását képező Földvári út. Nemcsak új burkolatot kapott, de az útpadkát is rendbe tették, ahol eddig nem volt, ott elkészítették.

A beruházással több, mint egy évtizede várt fejlesztés jött létre Orosházán – tudtuk meg Lövei Ferenc önkormányzati képviselőtől.
– Komoly problémákat okozott az elmúlt években az út minősége, sok lakossági panasz érkezett a körzetből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő útszakasz felújítása többször tervben volt, de a folyamatos forráshiány miatt nem tudtak megoldást találni. Végül Simonka György országgyűlési képviselő kitartó közbenjárásának köszönhetően a TOP program keretében megvalósulhatott a hosszú ideje várt fejlesztés – fogalmazott Lövei Ferenc hozzátéve, a körzete érintett lakói megnyugvással fogadták az új, kiváló minőségű utat.

Mérföldkőhöz érkezett Orosháza az Aradi utcai fejlesztéssel az útfelújítások vonatkozásában – ezt már Simonka György országgyűlési képviselő hangsúlyozta lapunknak a napokban tartott helyszíni bejáráson.

– Újabb jelentős lépéshez értünk a dinnyés út fejlesztésével, melynek részét képezi az Aradi utcai beruházás is. Az elmúlt években sikerült felújítanunk a 47-est Békéscsaba és Vásárhely irányába is, az Orosháza-Kardoskút-Tótkomlós, az Orosháza-Kaszaper-Mezőkovácsháza szakaszokat, most pedig a városvezetéssel közösen végzett munkánk újabb eredménye az Aradi utcai felújítás, és dolgozunk tovább. Nemsokára elindul a Luther utca felújítása, kerékpárutak építése, nem csak Orosházán. Dél-Békés szinte minden településén fejlesztünk a Calendula Terv keretében a helyiek igényeire alapozva – tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

Megtudtuk, a következő időszak útberuházásai közt Orosháza vonatkozásában prioritást élvez a Szentesi út, illetve a Szarvas felé vezető út felújítása is. Mindkét esetben elindultak az egyeztetések a kényelmes és biztonságosabb közlekedést biztosító fejlesztések megvalósulása érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.