- hirdetés -

Az óvoda és az iskola közötti átmenetet segíti a Vörösmarty iskola Csodavilág programja. Az intézmény jó gyakorlata több mint tíz éve működik sikeresen, megkönnyítve az iskolába lépést a gyermekeknek és szülőknek.

– A titok az egymásra épülő gyermekközpontú programokban, a lelkes pedagógusok és az együttműködő szülők közös munkájában rejlik. A komplex, iskolai átmenetet segítő pedagógiai program elsősorban képességfejlesztő, közösségépítő, amely során a pedagógusok képet kapnak az iskolába érkező gyerekek személyiségéről, szociális hátteréről. A kötetlen forma elősegíti a tanulást, beilleszkedést a kis elsősök számára – ismertette Dr. Majzingerné Hagymási Lilla tanítónő.

Idén is szétnéztek a piacon a gyerekek(Fotó: iksola)

A pedagógus hírportálunknak elmondta, a tíznapos szeptemberi program által a gyermekek megszokják az iskola épületét, rendjét, szinte észrevétlenül sajátítják el a szabályokat, megismerik a tanítónéniket, bácsikat.

– Az idén a már hagyományos rendhagyó órák mellett hangszer-bemutató, a Máltai játszótér programjai, piaci, óvodai séta, sakk, valamint először játékos fizikai kísérletekre, robotika bemutatóra is sor került. Természetesen a családi nap sem maradt el, ahová a gyerekek Dottó-val érkeztek. Ezen a napon szülők, pedagógusok, gyerekek együtt sportoltak, játszottak, főztek – tette hozzá.

Mint azt megtudtuk, a programot az iskolába fogadás jelképeként az oklevelek átadása zárta, amit az iskola vezetése adott át az első osztályos tanulóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.