- hirdetés -

Szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A programsorozathoz Orosháza is csatlakozott, hétfőn bringás reggelit szerveztek a belvárosban.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2017-ben is több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében – a harmadik helyen végzett. Az idei évben Orosháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében szeptember 17-én 7 órakor kerékpáros reggelit szerveztek az Eötvös téren. A rendezvényen péksüteménnyel és frissítővel várták a kerékpárral iskolába, munkába tartókat.

Ajándék reggelit kaptak a kerékpárral munkába, iskolába indulók (Fotó: Rosta Tibor)

– Négyszáz reggeli csomagot osztottunk ki a kerékpárral, illetve gyalogosan munkába, iskolába tartók közt a művelődési központ munkatársaival közösen. Az orosháziak némi meglepődéssel, de nagy örömmel fogadták a nálunk még újdonságnak számító, de több városban már nagy sikerrel zajló kezdeményezést – tudtuk meg a reggeli programon Fejes Róbertné alpolgármestertől. Hozzátette, az önkormányzat örömmel csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, és hívja fel a figyelmet a kampány legfőbb céljaira.

Erre számos program kínál még lehetőséget a héten: a helyi programsorozat kedden a tervezett városi zöld beruházásokat ismertető sajtótájékoztatóval, szerdán az ovisok egy csoportjának szervezett közlekedési sétával, csütörtökön a csatlakozó iskolák Árpád-kertben rendezendő csapatversenyével, szombaton pedig az Autómentes Nap rendezvényeivel folytatódik a főtéren.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.