- hirdetés -

Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kap ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A kamara továbbá ebben az évben 80 iskolába juttat el pedagógus-naptárakat.

Orosházán, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában szeptember 11-én, a sajtó jelenlétében adta át az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője az összegyűlt nyolcadikosoknak.
– Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondja az osztályvezető. – Itt van tehát a folytatás, és kiegészíti azt a pedagógusoknak szánt naptár is, amely reményeink szerint a tanári szobák falán első sorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.

A kiadvány a Nemzetgazdasági Minisztérium erre a célra felhasználható pályázata keretében valósult meg, ám az előírt példányszám többszörösét biztosította a békéscsabai Progresszív Nyomda Kft. támogatása – nyilatkozta Mészárosné Szabó Anna.

Minden nyolcadikosnak jutott a diáknaptárból (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megye 33 településére jut a diáknaptárból, az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada veheti kézbe azt. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészül ki.

Szeptember hónapban az iparkamara dolgozói viszik el az intézményekbe sok esetben a szakképzésben partner vállalkozások látogatásával összehangolva.
– Elsősorban azokat az iskolákat kerestük meg, amelyekkel egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban. Az iparkamara – pályaorientációs tevékenysége keretében – több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tartunk, üzemlátogatásokat szervezünk.

Szeptember végén 2340 általános iskolás és középiskolás diákot utaztat az iparkamara – kormányzati célforrásból a szakmák Európa-bajnokságára, az Euroskills Budapest 2018-ra, ahol a 27-ből 4 Békés megyei fiatal szakmunkás képviseli hazánkat a versenyben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.