- hirdetés -

A 81-szeres egykori válogatott labdarúgó, Mátrai Sándor fotóit, relikviáit bemutató emléktermet alakítottak ki Orosházán.

A Berta József Labdarúgó Alapítvány több éves előkészítő- és gyűjtőmunkájának eredményeként szeptember 9-én, 11 órakor ünnepélyes keretek között adják át a termet az érdeklődők számára a futballistáról elnevezett stadion főépületében – adta hírül Szűcs Ferenc szervező, kiemelve, az eseményre számos ismert vendéget várnak, továbbá számítanak az orosházi sportbarátok részvételére is.

Mátrai (Magna) Sándor1932-ben született Nagyszénáson. Középiskolai tanulmányait Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnáziumban végezte. Iskolai éveiben atletizált, sprinterként került a Ferencvárosba. A fővárosban váltott sportágat. A Ferencvárossal háromszor nyert bajnoki címet, a VVK győztes Fradi csapatkapitányaként emelhette magasba 1965-ben a kupát. A nyolcvanegyszeres válogatott labdarúgó az FTC örökös bajnoka, 2002-ben hunyt el Budapesten.

A sportbarátok, valamint a Berta József Labdarúgó Alapítvány és Orosháza Város Önkormányzata nem feledkezett meg egykori sportolójáról, 2002. október 10-én a városi sporttelepet nevezték át Mátrai Sándor Stadionná, továbbá 2010. május 30-án a Berta József Labdarúgó Alapítvány szervezésében került sor Mátrai Sándor szoboravatójára.

Csák Attila szobrászművész alkotását a sportemberről elnevezett stadion öltözője előtt helyezték el. Mint azt megtudtuk, 2010. november 20-án a Táncsics Mihály Gimnázium az „Orosháza jelesei” DVD II. kötetében Mátrai Sándornak, a tehetséges sportolónak, az iskola egykori diákjának állított emléket.

Orosháza Város Önkormányzata és a Berta József Labdarúgó Alapítvány meghívja a város sportszerető közönségét a „Mátrai Emlékterem” ünnepélyes felavatására. Helye: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, Fűtőház u. 3. Ideje: 2018. szeptember 9., 11 óra.

Az ünnepségen több ismert személyiség érkezését várják a szervezők Budapestről, Nagyszénásról és az ország különböző pontjairól. Többek között elfogadta a meghívást Takács Tibor, az FTC Baráti Kör alelnöke és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke, Hélisz József, az FTC Baráti Körének főtitkára, Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, továbbá Vincze József múzeumvezető-helyettes, id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke, Faragó Lajos olimpiai bronzérmes egykori válogatott kapus, özv. Mátrai Sándorné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.