- hirdetés -

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország csaknem egész területére szerda éjfélig.

Kedden a nap folyamán az eső mellett ismét egyre több helyen alakulnak ki zivatarok, intenzívebb záporok, nagyobb számban az Alföldön. Estétől fokozatosan csökken a csapadék valószínűsége.

Orosházán ma körülbelül 14 mm csapadék várható, a maximum 27 még a minimum hőmérséklet 16 fok körül valószínű. A szél erőssége 12 km/órára tehető.
Vas és Zala megye kivételével Magyarország teljes területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Esős hetünk lesz az előrejelzések szerint  (Fotó: Pixabay)

Szerdán a keddihez képest kevesebb helyen lehet számítani zivatartevékenységre. Intenzívebb gócok elsősorban az Eger-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában fordulhatnak elő, így Békés megyében is.

Szerdán az előrejelzések szerint, a zivatarokat főként felhőszakadás 30-50 mm, kevés helyen akár 50 mm feletti csapadék is kísérheti. A szél 40-65 km/órásra erősödhet és kisebb méretű jég is társulhat hozzájuk. Szeptember ötödikén várhatóan Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lesz érvényes a citromsárga figyelmeztetés.

Csütörtökön csillapodik a borongós időjárás, eső nem valószínű és várhatóan már a figyelmeztetés sem lesz érvényben. Napközben akár 29 Celsius fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála. A minimum hőmérséklet 16 fok körül valószínű. A szél erőssége is csökken 15 km/óra körülire.

Pénteken visszatér a meleg 30 fok körüli maximummal, azonban elszórtan csapadékra is számíthatunk. Legkevesebb 17 fok várható. A széllökések 15 km/óra körüliek lehetnek.

Szombaton borult lesz az ég, kisebb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Maximum 30, minimum 17 Celsius fok várható. A széllökések 16 km/órásak lesznek az előrejelzések alapján. Vasárnap erősen felhős, esős napra kell számítanunk. A hőmérséklet 30 és 16 fok között alakul. A szél erőssége a szombatihoz hasonlóan 16 km/óra lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.