- hirdetés -

Az OFKSE-Linamar és a Váci KSE csapatai a tavasszal még az NB I-ben vívtak öldöklő csatákat. Most mindkét gárda egyértelmű célja a visszajutás az első osztályba. A felkészülésben két mérkőzésen segítették egymást.

A péntek esti első találkozót a Herjeczki – Lele, Döme, Németh, Balázs, Karap, Kiss összeállításban kezdte a hazai csapat és gyorsan be is rámolt két gólt a váci kapuba. Szépen megkomponáltak és gyorsak voltak a hazai támadások a mérkőzés elején. Ültek a szélsőre, beállóra kijátszott figurák. Hátul Ambrus irányította a védelmet. Több jó blokkot és több kapusbravúrt is láthatott a közönség. Tíz perc elteltével már négygólos előnyt építettek ki Németh Laciék. A váciak kispadján Skaliczki Lászlónak volt bosszankodni valója bőven.

Skaliczki László mindkét mérkőzésen hamar kikérte idejét (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 13. percben, 8-4-es állásnál időt is kért. Bakó Botond mindenkinek igyekezett játéklehetőséget adni és a félidő közepén elkezdte cserélgetni a játékosokat. A mérkőzés képe nem sokat változott. A félidő hajrájában aztán sokszor belehibáztak az orosházi játékosok a támadásokba és a tavasszal még zöld-sárgában játszó Straniggal és Antallal megerősített vendég csapat ki is használta a hibákat. 14-13-at mutatott a szünetben az eredményjelző.

A pihenő alatt Bakó Botond kissé összerázta csapatát. Az orosháziak úgy kezdték a második félidőt, ahogy az elsőt. Mihály Zsolt gólja indította a játékrészt. Többször került emberhátrányba a hazai gárda, de ezek alatt is sikerült gólt, gólokat szerezni a fiúknak. Koncentráltan játszottak az orosháziak és hamarosan újra sikerült visszaállítani a 4-5 gólos előnyt, melyet meg is tartottak a mérkőzés hajrájáig. Az utolsó öt percnek 26-21-es hazai vezetésnél vágtak neki a csapatok. Itt egy kicsit kiengedtek Bakó Botond tanítványai. Az elől eladott labdákból, elhibázott támadásokból sorra kapták a gyors gólokat. A végére egyet sikerült megtartani az ötgólos fórból.

Orosházi FKSE-Linamar – Váci KSE: 27-26 (14-13)

Kettőből kettő, újabb győzelem

Szombat délelőtt, 11 órai kezdettel ismét összecsaptak az orosházi és váci kézilabdázók. Kezdetben fej-fej mellett haladtak, a 19. percre azonban 9-6-ra elléptek az orosháziak, Skaliczki László kis is használta első időkérési lehetőségét. A félidőig azonban csak egy góllal sikerült csökkenteni a hátrányt, 13-11-el vonulhattak pihenőre a felek.

Jó kapusteljesítmény és védekezés jellemezte az orosháziak játékát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Jó iramban folytatódott a találkozó, a váciak ismét elkezdték szorongatni a hazaiakat, a második félidőre beszálló Nebojsa Vojinovic vezérletével. Az orosháziak sem maradtak adósak viszont a gólokkal és a jó kapusteljesítménnyel. Különösen Mihály Zsolt és Balázs Botond volt elemében, de a beállós Döme Szabolcsot is többször sikerült jól megjátszaniuk. A kapuban pedig az első játékrészben Szabó Levente, a másodikban Herjeczki Balázs mutatott be bravúros védéseket.

Kapaszkodtak ugyan a váciak, Skaliczki mester 19-16-nál ismét időt kért, de a háromgólos különbség kitartott a mérkőzés végig, az orosháziak 26-23 arányban arattak megérdemelt győzelmet.

Orosházi FKSE-Linamar – Váci KSE 26-23 (13-11)

Egy-, majd háromgólos győzelemmel alapozta meg következő mérkőzését az OFKSE (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bakó Botond elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről.
– Jó, komoly játékerőt képviselő csapattal játszottunk. Örülök, hogy mindkét mérkőzésen uralni tudtuk a játékot és győztünk. A kapusteljesítmény kiemelkedő volt és ez adott egyfajta biztonságot és hitet, amivel támadásban építkezhettünk. Elégedett vagyok a látottakkal, a felkészülés ezen szakaszához viszonyítva jól játszottunk – nyilatkozta az orosháziak vezetőedzője.

Az edzőmérkőzések sora itt még nem ért véget, szeptember 5-én Szigetszentmiklósra utaznak az orosházi kézilabdázók, szeptember 7-én pedig a Balassagyarmat csapatát fogadják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.