- hirdetés -

Nagyszabású felkészülési tornákat rendezett a másodosztályú orosházi női kézilabda egyesület augusztus 24-26. között. A háromnapos versenyek végén az ifjúságiak a negyedik, míg a felnőtt együttes az ötödik helyen végzett az erős mezőnyben.

Már több mint egy hónapja készülnek az OXXO Energy Orosházi NKC együttesei a szeptember közepén rajtoló bajnokságra. Ennek egyik kiemelt állomása volt az augusztus 24. és 26. között rendezett torna, az AEGON Kupa. Az NB I/B keleti csoport bajnokesélyesei közül, több is pályára lépett az Eötvös-csarnokban.

Nyolc csapat részvételével zajlott a torna, ahol két négyes csoportra bontva, körmérkőzéses formában döntötték el a csoport helyezéseket, így alakítva ki az augusztus 26-i helyosztók párosításait.

Tóth Sáráékra még sok munka vár a következő három hétben (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az orosházi felnőttek a B csoportban szerepeltek a Mohács TE, a Hajdúnánás SK és a Szeged KKSE társaságában. Rögtön az első napon döntetlent értek el az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Mohács ellen, míg a Szeged KKSE és a Hajdúnánás ellen kettő-, illetve háromgólos vereséget szenvedtek. Így a csoport harmadik helyén végezve, a vasárnapi helyosztón az ötödik helyen mérkőztek a Szentendrei NKE ellen. A Pest megyei gárda ellen három góllal jobbnak bizonyultak Papp László tanítványai, így győzelemmel és egy ötödik hellyel zárták a háromnapos tornát.

Mindegyik találkozóra jellemző volt, hogy az első félidőben Vörös Bettináék akarata érvényesült, a fordulás után viszont, akadozóvá, nehézkessé vált a játékuk. Papp László szerint ennek az oka, hogy eddig kevesebb labdás edzést végeztek.

– Az eredmény a felkészülésnek ebben a részében másodlagos, éppen ezért a helyezéseket tekintve nagy következtetéseket nem lehet levonni. A legfontosabb, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott, körvonalazódnak a későbbi szerepek. Az látszik, hogy még nem szokott össze a csapat. Még négy-öt edzőmeccset fogunk játszani a három hét múlva kezdődő bajnokságig, ami sokat jelent majd – foglalta össze a három nap alatt tapasztaltakat a vezetőedző.

A vezetőedző szerint hasznos három napon van túl a csapata (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A harmadik helyet végül a Kecskemét szerezte meg a Hajdúnánás előtt. A döntőben pedig, megtelt lelátó előtt megvédte a tavaly megszerzett első helyét a Szeged KKSE, miután legyőzte a fővárosi Vasas SC együttesét.

Orosházi mérkőzések:
OXXO Energy Orosházi NKC – Mohács TE 26-26 (14-9)
OXXO Energy Orosházi NKC – Szeged KKSE 24-26 (17-14)
OXXO Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 26-29 (15-14)
Szentendrei NKE – OXXO Energy Orosházi NKC (12-16)

A csoport végeredmény: Vasas SC 6 pont, Kecskeméti NKSE 4 pont, Szentendrei NKE 2 pont, Levendula Hotel FKSE Algyő 0 pont.

B csoport végeredmény: Szeged KKSE 6 pont, Hajdúnánás SK 4 pont, OXXO Energy Orosházi NKC 1 pont, Mohács TE 1 pont.

Végeredmény:
1. Szeged KKSE
2. Vasas SC
3. Kecskeméti NKSE
4. Hajdúnánás SK
5. OXXO Energy Orosházi NKC
6. Szentendrei NKE
7. Mohács TE
8. Levendula Hotel FKSE-Algyő

Legjobb kapus: Nagy Éva (OXXO Energy Orosházi NKC)
Legjobb játékos: Dajka Bettina (Kecskeméti NKSE)
Gólkirálynő: Halmai Pálma (Szentendrei NKE)
Legjobb hazai játékos: Vörös Bettina

Szépen szerepeltek az ifjúságiak az OXXO Energy Kupán

A fiatalok is megmutathatták magukat hazai pályán, ahol NB I-es utánpótlás csapatokkal mérkőztek.

Hasonló lebonyolítás rendszerben játszották ezt a versenyt is, mint a felnőttekét. Nagy Ferenc csapata a B csoportban három élvonalbeli együttessel játszott. A Békéscsabai ENKSE II. öt góllal, a Kecskeméti NKSE gárdáját egy góllal győzte le. A Szeged KKSE ellen nagy csatában, egy góllal maradtak alul Tömösközi Pannáék.

Az erős mezőnyben is helytálltak az orosháziak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Vasárnap így a bronzmérkőzést játszották a szintén NB I-es Hajdúnánás ellen, akik végül nagy különbséggel nyertek, így negyedik helyen zártak az orosháziak. Edzőjük elégedetten értékelt.

– Nekünk is három hét van még a bajnoki rajtig. Addig rengeteg időnk van a hibák kiküszöböléséhez. Erős mezőny gyűlt össze, ahol szépen helytálltak a lányok, ráadásul az NB I-es bajnokság hamarabb kezdődik, így ezek a csapatok jóval előrébb járnak a felkészülésben. Bizakodó vagyok a jövőt illetően – fogalmazott az ifjúsági csapat trénere.

Orosházi mérkőzések:
OXXO Energy Orosházi NKC – Békéscsabai ENKSE 30-25 (14-14)
OXXO Energy Orosházi NKC – Szeged KKSE 27-28 (13-16)
OXXO Energy Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 25-24 (12-14)
Hajdúnánás SK – OXXO Energy Orosházi NKC 42-31 (15-12)

A csoport végeredménye: Békéscsabai ENKSE I. 6 pont, Hajdúnánás SK 4 pont, Kézilabda Szeged SE 2 pont, Mohács TE 0 pont.

B csoport végeredménye: Szeged KKSE 6 pont, OXXO Energy Orosházi NKC 4 pont, Kecskeméti NKSE 2 pont, Békéscsabai ENKSE II. 0 pont.

Végeredmény:
1. Békéscsabai ENKSE I.
2. Szeged KKSE
3. Hajdúnánás SK
4. OXXO Energy Orosházi NKC
5. Kecskeméti NKSE
6. Kézilabda Szeged SE
7. Békéscsabai ENKSE II.
8. Mohács TE

Legjobb kapus: Dorogi Dorina (Hajdúnánás SK)
Legjobb játékos: Dombi Katalin (Békéscsabai ENKSE I.)
Gólkirálynő: Hrabina Inez (Hajdúnánás SK)
Legjobb hazai játékos: Kovács Zita

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.