- hirdetés -

A nyáron az Utánpótlás Labdarúgó Egyesületbe olvadt Rákóczi a megyei III. osztályban kezdi a bajnokságot. Buza Barnabás szakmai vezetővel és játékosokkal beszélgettünk a lehetőségekről.

A hatodik helyen zárta a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Rákóczi Vasas SE a 2017/2018. évi kiírásban. A tavaszi szezonban már tudni lehetett, hogy ebben a formában a rákóczitelepi gárda nem folytathatja tovább.

– A jövőkép a már 2017. decemberében központilag megfogalmazott egységes orosházi labdarúgás koncepciója alapján képzelhető el, amelynek értelmében egy egyesületen belül, egy szakmai irányítás alatt két felnőtt labdarúgó csapat kialakítását értjük – vázolta fel a változást még júniusban Csizmadia Imre sportköri elnök.

Azóta kristályosodott a helyzet, a Rákóczi Vasas az ULE tartalékcsapataként, OMTK-Rákóczi néven kapott besorolást a megyei III. osztály Déli-csoportjába. Buza Barnabás, az OMTK-ULE szakmai vezetője számolt be kérdésünkre válaszolva a csapat felkészüléséről, terveiről.

– Az OMTK-Rákóczi néven, a megyei III. osztályban szereplő tartalék csapatunk a „kiöregedett” ULE U19 ifjúsági csapatának játékosaiból, valamint a Rákóczi Vasas és a környékbeli csapatok játékosaiból áll. Természetesen egy-egy mérkőzés erejéig – a szabályok adta lehetőséget kihasználva – játszani fog az ULE U17, az U19 és a megyei I. osztályban szereplő ULE felnőtt csapatából is játékos. Én is pályára lépek a megyehármas csapatban, amennyiben az időm és lehetőségem engedi. Elekes Károly edzővel megfogalmazott véleményünk, hogy az erőviszonyok alapján akár bajnokságot is nyerhetünk, bár ezt célként nem tűztük ki – nyilatkozta Buza Barnabás.

 

Fotó: Pirer Kata

A szakember mellett a játékosok is optimisták. A felkészülési mérkőzések eredményei és a mutatott játék vérmes reményekre jogosít ebben az osztályban.

– Sokat várok a csapattól, jó a társaság, de még össze kell szokni. Véleményem szerint a dobogón végezhetünk, szeretnék a csapat húzóembere lenni – fejtette ki véleményét az újjáalakult csapatról Dudás Patrik középpályás.

– Bízom a sikeres szereplésben, fiatal társaság lévén legfőképpen mentálisan kell még erősödnünk. Remélem, a góljaimmal tudom segíteni a csapatot – tudtuk meg Kolozsvári Csaba jobbszélsőtől.

Az OMTK-Rákóczi szeptember 2-án, Telekgerendáson kezdi meg a 2018/2019. évi szezont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.