- hirdetés -

A hagyományos módon, szénnel és fával tüzelők is megkapják a kormány, korábban beígért 12 000 forint összegű téli rezsicsökkentését. Az igénybejelentést október közepéig kell leadni az önkormányzati hivatalban.

A februári rendkívüli hideg következtében megnövekedett gázfogyasztás miatt döntött a kormány a téli rezsicsökkentésről még márciusban, 12 ezer forintot biztosított a távhőszolgáltatást igénybe vevők, az 5000 fő lakosságszám alatti települések és a vezetékes földgázhálózattal nem rendelkező települések lakói számára. Ebből a nem gázzal fűtő orosházi családok kimaradtak.

– Megkereséssel fordultam Simonka György országgyűlési képviselőhöz, kérve közbenjárását a téli rezsicsökkentés kiterjesztésére. Az ő általa – kormányzati körökkel – folytatott egyeztetésnek is köszönhetően a kormány döntést hozott arról, hogy azon települések lakói is kaphatnak állami támogatást, ahol van vezetékes gázhálózat, de vannak háztartások, akik nem ezzel fűtenek – fogalmazott Dávid Zoltán, polgármester Facebook-oldalán.

A támogatást csak az veheti igénybe, aki még más címen nem részesült ebben az egyösszegű rezsicsökkentésben. A hozzájárulás igényléséhez szükséges lapok augusztus 27-től a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Iroda, Népjóléti, Szociális Csoportjánál szerezhetők be és ugyanitt adhatók le ügyfélfogadási időben október 15-ig.

Az igénybejelentő lapon meg kell adni az igényelt fűtőanyag fajtáját,– tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet, brikett – ami később nem módosítható. Az igény jogosságának elbírálása után az önkormányzat által kiválasztott vállalkozóknál vehető át, hivatalos igazolással. A támogatás nem fedezi az egyéb, például szállítási és darabolási költségeket. Megtudtuk, hogy a kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Fontos, hogy háztartásonként csupán egy igénybejelentés nyújtható be. Emellett a városlakóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy eddig még nem részesültek a korábbi téli rezsicsökkentésben, ezt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, szükség esetén szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot végez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.