- hirdetés -

A Körös-Maros Nemzeti Park idén rendezi meg a XIX. Fehértó Napját, melyre segítőkész önkéntesek jelentkezését várják.

A természetvédelmi nyílt nap közel két évtizede várja az érdeklődőket Kardoskúton, a Pusztaközpontban.

A szeptember közepén esedékes természetvédelmi nyílt napra idén is önkéntesek jelentkezését várják. Kritérium, hogy a jelentkező 18 éven felüli legyen, olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park Facebook bejegyzésében.

– Az önkénteseknek nem kell nehéz fizikai munkát végezniük. Vagy egy kolléga mellett kell segédkezni, vagy a természetvédelmi vetélkedőnkön résztvevő szakmai munkatársnak nyújtanak segítőkezet, de a látogatók eligazításában és a helyszín tisztán tartásában is közreműködnek az önkéntesek – nyilatkozta az OrosCafénak Rimavecz Kinga, a Körös-Maros Nemzeti Park turisztikai- és marketing ügyintézője. Hozzátette, minden segítségre szükség van, ezért általában az összes jelentkezést elfogadják.

A kiszáradt Fehér-tó évente csak egyszer látogatható (Fotó: Rajki Judit)

A szeptember 15-i rendezvény színes programkínálatából mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Lesz kézművesvásár, kézműves-, családi- és szakmai programok. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik begyalogolni az addigra már kiszáradt Fehér-tóba is.

– Erre máskor nincs lehetőség, évente egyszer lehet begyalogolni a Fehér-tó közepébe, amely egy fokozottan védett terület. A kilátónál mindenki megcsodálhatja a környék szépségét, ha az idő is kedvez az érdeklődőknek akkor az őszi madárátvonulást is megtekinthetik – mondta az ügyintéző.

Jelentkezni szeptember 7-ig lehet, melynek tartalmaznia kell egy rövid önéletrajzot, adatokat és elérhetőséget. Bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.