- hirdetés -

Az orosházi származású Silye Erik vágya teljesült, bemutatkozott a labdarúgó NB I-ben. Egy hete csereként, szombaton Újpesten kezdőként szerepelt a Mezőkövesd csapatában a döntetlennel végződő mérkőzésen.

Két hónapja adtunk hírt arról, hogy Silye Erik csapatot váltott, a Ferencvárosból – a több játéklehetőség reményében – kölcsönjátékosként Mezőkövesdre igazolt. A fiatal labdarúgó számítása bejött, bemutatkozott az NB I-ben.
– Az elmúlt héten, a Honvéd ellen már csereként játszottam fél órát, úgy érzem, jól teljesítettem, ennek köszönhető, hogy Újpesten a kezdő csapatban kaptam lehetőséget – kezdte a beszélgetést az újdonsült NB I-es futballista.

– Milyen feladattal bízott meg Kuttor Attila vezetőedző?

– Annyit mondott a mester, hogy hozzam ki magamból a maximumot, az oldalamon ne tudjon az Újpest építkezni és lehetőségem szerint segítsem a támadásokat. Saját játékommal úgy érzem, nem lehetek elégedetlen, de még van bennem, kezdetnek viszont soha rosszabbat!

Silye Erik (háttal) úgy érzi, megfelelő teljesítményt nyújtott (Fotó: Betkó Tamás)

– Mivel az utolsó pillanatban gólt kaptunk, így az 1:1-es döntetlent vereségként éltük meg. Ameddig egyenlő létszámmal voltunk a pályán, kézben tartottuk a mérkőzést, minden ült, amit elterveztünk, az Újpestnek pár beadáson kívül nem volt lehetősége. A kiállítás után a második félidőben védekezésre kényszerültünk, sajnos egy alkalommal a végén kihagytunk és ezt megbüntették az újpestiek.

– Kívülről úgy tűnt, semmi izgalom nincs benned. Jól láttam?

– Tökéletesen. Nem vagyok egy ijedős pali, osztom a focista berkekben sokat használt szlogent: „Izguljon az, aki berakott!”.

Az orosházi tehetség – reményei szerint – legközelebb a Ferencváros elleni bajnokin is bizonyíthat. A Mezőkövesd augusztus 25-én, szombaton a zöld-fehéreket fogadja hazai pályán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.