- hirdetés -

Elkezdődött Békés megyében a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság. Az újonc OMTK-ULE 1913 csapata Szarvasra látogatott, ahol kétgólos vereséget szenvedett.

Ismét pattog a labda a megyei bajnokság első vonalában. A 2018/2019-es évad során csupán tizenegy csapat küzd a pontokért. A lebonyolítási rend a tavalyihoz hasonló, az alapszakasz után az első hat együttes játszik majd oda-vissza alapon újabb köröket a felsőházban, a további öt gárda pedig az alsóházban.

Az OMTK-ULE 1913 a bajnokság egyik favoritjához, a Szarvasi FC csapatához látogatott augusztus 11-én. A találkozó előtt Buza Barnabás elmondta, hogy minimum ponttal szeretnének távozni az Erzsébet-ligeti pályáról annak ellenére, hogy több játékosára nem számíthat a nyitányon. Nos, a tréner várakozása nem vált valóra, az újonc orosházi csapat első félidei bátortalan játéka miatt vereséget szenvedett.

Szarvasi FC – Orosházi MTK-ULE     3 – 1      (2 – 0)

Szarvas, 400 néző. Vezette: Zahorán J. (Petrovszki Gy., Tóth I.)

Szarvas: Lévai – Viszkok (Kukovecz), Bakró (Körösfalvi), Takács, Szikora – Zima, Kriska, Kiri B. – Farkas, Piti (Magyar), Sztojka. Edző: Rétes Pál.

Orosháza: Tóth K. – Varga P. (Sajti), Futaki, Németh G., Szabó N. – Fehér (Harmati), Simon R., Szabó Á. (Tóth L.) – Kasza (Fejes), Mazán, Sindel. Edző: Buza Barnabás.

Gólszerzők: Sztojka (8., 26., 72.), ill. Simon R. (83.).

A várakozásnak megfelelően a hazai gárda ragadta magához a kezdeményezést. A 6. percben Viszkok jobb oldali beadásáról még hajszállal lemaradtak a belsők, de a 8. percben már a vendégek hálójába került a labda. Sztojka csapott le egy védőkről lecsorgó labdára, majd 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. A 18. percben egy balról érkező keresztlabdát vágta Farkas 16 méterről kapásból fölé. A 20. percben a ritka vendég lehetőségek egyikét láthatták a nézők. Fehér cselsorozata végén lőtt 17 méterről mellé. A 27. percben Sztojka tekert 20 méteres szabadrúgásból a kapu bal oldalába, 2-0. A félidőt egy hazai kapufa, majd egy vendég lövés zárta.

Szarvasi győzelmet hozott a bajnoki nyitány (Fotó: Betkó Tamás)

A második játékrész egy sérüléssel kezdődött. Szabó Áront egy ütközés után kellett letámogatni a pályáról, a mentő szállította kórházba. (Mint azóta kiderült, az orosházi ifjú labdarúgó jobban van, még aznap este hazatérhetett.) Az 53. percben Sztojka futotta le védőjét, majd mellé gurította a labdát. A mérkőzés derekára felbátorodott az újonc csapat. Az 58. percben Simon bal oldali beadását Futaki fejelte fölé. A 70. percben Sindel lőtte a Szabó Norberttől kapott labdát centikkel a kapu fölé. A rutinos hazaiak azonnal kihasználták a vendégek bátrabb játékát és egy gyors kontra végén Sztojka lőtt hat méterről a rövid sarokba, 3-0. A 82. percben megszületett az OMTK-ULE történetének első „megyeegyes” gólja. A csereként beállt Fejes első megmozdulása gólt hozott. A „csereember” jobb oldali remek beadását Simon fejelte közelről a hálóba, 3-1. Az utolsó percekben a vendégek veszélyeztettek, de Sindel és Tóth László lövése célt tévesztett.

Buza Barnabás: – A sok hiányzónk ellenére voltak biztató periódusaink. Nagyon gyorsan le kell vetkőznünk a kishitűségünket. Amennyiben az utolsó 20 percben egy picit pontosabbak vagyunk, akár több gólt is elérhettünk volna. A következő mérkőzésre már sokkal többet várok magunktól.

Az OMTK-ULE 1913 csapata a bajnokság 2. fordulójában, augusztus 18-án 19 órától az ULE-Sportcentrumban fogadja a Kondorost.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.