- hirdetés -

Aradon lépett pályára a másodosztályú orosházi női kézilabda-csapat augusztus 10-én. Végig jól diktálták a tempót Papp László tanítványai, így megérdemelten, nagy különbséggel győztek az első felkészülési mérkőzésükön.

CS Crisul Chisineu Cris – OXXO Energy Orosházi NKC 26-36 (13-15)
Orosháza: Nagy – Herjeczki-Antal 3, Vörös 6, Dancsó, Kamuti 2, Hatala 3, Bíró 6. Cserék: Molnár, Késmárki (kapusok), Román 5, Mikula 4, Tóth S. 2, Nemes 1, Berta 3, Révész 1, Horváth N. Edző: Papp László.

Hétméteresek: 3/5 illetve 4/5 Kiállítások: 4 -, illetve 6 perc.

A román másodosztályú CS Crisul Chisineu Cris együttese ellen remekül kezdte a találkozót az OXXO Energy Orosházi NKC. Különösen újdonsült hálóőrük Nagy Éva, aki szinte megbabonázta az ellenfelet. Támadóik ziccerből, átlövésből és büntetőből sem voltak képesek betalálni. A védésekből pedig gyors gólokat szereztek a mezőnyjátékosok (5. perc 0-5). Az ONKC kezdeti lendülete alábbhagyott, hasonló szériát produkált a hazai együttes is, de arra ügyeltek Hatala Virágék, hogy az előny ne kerüljön hozzájuk (15. perc 7-10). Az iramot végig diktálták az orosháziak, jól bírták erővel még ebben a nagy kánikulában is. A félidő derekán sort cserélt Papp László, az előnyünk ezután sem kopott el. A szünetben kétgólos fórt birtokoltak (30. perc 13-15).

A szünet után két gyors góllal kezdett a román csapat, gyorsan kiegyenlítettek, de Mikula Dóra és Vörös Bettina góljaival ismét három góllal vezettek az orosháziak. A második játékrész nagyrészt így zajlott, két háromgólos szériákkal válaszoltak egymásnak a felek (46. perc 21-22). Ezután elfáradtak vendéglátók, még az ONKC játékosai jól bírták erővel a nagy iramot. Villámgyors gólokkal megnyugtató, ötgólos előnyre tettek szert Bertáék (49. perc 21-26). Papp László végig hajtotta az övéit, az utolsó tíz percben sem engedett a gyors játékból. Játékosai betartották a kérést, és tízgólos győzelmet arattak az első edzőmérkőzésen (60. perc 26-36).

Papp László: Remekül szolgálta a felkészülést ez a találkozó. Az eredmény nem elsődleges, de örülök, hogy az átalakuló csapatunk magabiztos győzelemmel debütált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.