- hirdetés -

Országszerte ismét elrendelték a másodfokú hőségriadót, ami kedd éjféltől péntek éjfélig tart. Orosházán a főtér után a piactéren is felállítottak egy párakaput az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai.

A másodfokú hőségriadó ismételt elrendeléséről döntött az országos tisztifőorvos. Kovács Attila keddi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte, az ismételt riasztás kedd éjféltől péntek éjfélig tart. Az intézkedésről értesítették a megyei kormányhivatalokat, valamint az egészségügyi és szociális intézményeket.

Az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. munkatársai múlt héten, az előírásoknak megfelelően párakaput állítottak fel a főtéren. Ezúttal a város egy másik forgalmasabb részére, a piactérre is került egy ugyanilyen kapu. Benkő Ferenc, vezérigazgatótól megtudtuk, a piactéren már a tavalyi évben is állítottak fel párakaput, de idén is többen jelezték a piac eladói és vásárlói közül igényüket egy újabb párakapu felállítására.

A főtér után a piactérre is párakaput állítottak fel (Fotó: Rosta Tibor)

A napokig tartó meleg már az egészséges szervezetet is megterheli, ezért fokozottan oda kell figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra és öltözetre. A kánikula idején érdemes minél több folyadékot fogyasztanunk. A hőség negatív hatását úgy is csökkenthetjük, hogy a lakásból kizárjuk a meleget, besötétítünk és csak éjszaka szellőztetünk. Emellett a gyakori zuhanyozás és a test vizes borogatása is ajánlott.

Lehetőség szerint, ha tehetik, 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon kint a tűző napon! Ebben az időszakban árnyékos helyeken vagy légkondicionálóval ellátott helyiségeket érdemes felkeresni. Orosházán két olyan helyiség van, ahová bárki bemehet: a Petőfi Művelődési Központ és a Hotel Corvus Aqua.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.