- hirdetés -

Egy pörgős blues rock koncert után a magyar könnyűzenetörténelem egyik legismertebb és  legmeghatározóbb együttesének, az LGT-nek a dalait elevenítette fel az Abrakazabra zenekar tegnap a Főtéren.

Rendhagyó koncerttel készültek tegnap az Orosházi Nyár szervezői. A kilátogatók a Jazztelen együttessel hangolódhattak rá az LGT Zenevonat Szuperkoncertjére.

A Jazztelen, mint a neve is mutatja, nem jazz-t játszik – legalábbis Bűdi Szilárd, az együttes frontembere elmondása szerint. –A blues rock virágot öleljük körbe. Ez egy olyan zenekar, ami saját dalokkal operál, de nyilván játszunk nagy elődöktől, mint a Hobo Blues Band, Deák Bill Gyula vagy Jimi Hendrix –mondta az énekes. 

Ahogy elindult a Jazztelen koncertje, úgy gyűltek össze az emberek is. A kissé zúzósabb, de dallamos számokat játszó együttes pörgős hangulatot teremtett a Főtéren. Mint az Bűdi Szilárd megjegyezte, nagyon szeret Orosházára járni, korábban többször is fellépett már a Viharsarok Klubban, ahol páratlan közönség fogadta őt és zenekarait.

–Többször léptem már fel itt a Jimi Hendrix zenekarommal a Viharsarok Klubban. Azt kell mondjam, hogy páratlan közönség az orosházi. Szakavatottak és nagyon értettek azt, amit mi ott játszottunk. Mondjuk ez könnyebb zene, mint a Jimi Hendrix – fogalmazott.

 

Az igazi buli viszont csak este 9-kor indult, amikor az Abrakazabra zenekar, két eredeti LGT taggal, Karácsony Jánossal (ének-gitár) és Solti Jánossal (dob) kiegészülve lépett a színpadra. Varga Antal, az Abrakazabra zenekar vezetője hangsúlyozta, a Zenevonat Szuperkoncerten nem az LGT játszik, hanem az Abrakazabra játszik LGT számokat.

–Ebben a produkcióban Karácsony János és Solti János itt van velünk minden alkalommal és LGT számokat játszunk. Ez tulajdonképpen az LGT Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival, ez a hivatalos neve a produkciónak, hogy véletlen se legyen félreérthető, de ez nem az LGT – szögezte le a zenekar vezetője.

A zene, a zene, a zene…(Klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

–Nyilván azokat a dalokat játszom, amiket évtizedeken keresztül. Nagyon jó kis társaság van, mindig változtatjuk műsort, hogy élvezetes maradjon nekünk is, ne csak a közönségnek – mondta Karácsony János, aki 42 éven keresztül, az LGT megszűnéséig gitározott a zenekarban.

A legendás együttes, a Locomotiv GT, becenevén Loksi 1971 és 2016 volt aktív. Ez idő alatt 12 albumot adtak ki, amelyben Katona Klári vagy Kovács Kati is közreműködött. A két hölgy szövegeit manapság már Veres Mónika énekli, aki hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy felülhetett a Zenevonatra.

–Nekem nagyon élmény és hatalmas megtiszteltetés ilyen muzsikusokkal egy színpadon állni és együtt énekelni az örökzöld slágereket. Az pedig, hogy a közönség együtt énekelni a dalokat és visszamosolyognak, csak azt bizonyítja, hogy tényleg valami örökkévalóságot alkottak Jamesék (Karácsony János és az LGT – a szerk.) – fogalmazott Veres Mónika.

Mire este 9-kor elkezdődött a koncert, megtelt a Főtér, gyermekek, tinédzserek és felnőttek olyan legendás számokra szórakoztak, mint az „Ő még csak most 14” vagy az „És jött a doktor”.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.