- hirdetés -

Strandolás vagy laza kocogás helyett valami egészen más miatt vették célba, Gyopárost július 28-án a mozgásra vágyók. A Kint a szabadban elnevezésű akadályfutás vonzotta őket, akaraterejüket, kitartásukat szerették volna próbára tenni. Sikerült, ráadásul remekül érezték magukat.

Némi szél, napsütés, vidám, sportruhás gyülekezők, épülő sátor. Szombat reggeli helyzetkép a kemping melletti füves területről. Ide várták a szervezők azt a mintegy száz nevezőt, akik előzetesen regisztráltak a felnőtt vagy a gyermek akadályfutásra.

A program az Amit csak akarsz – Orosházán című, Orosháza Város Önkormányzata által kiírt pályázat keretében valósult meg, családi kikapcsolódást kínálva nem csak a futást kedvelőknek.
– A visszajelzések alapján nem bánom a befektetett munkát. Nagyon sokan mondták, hogy remek ötletnek tartják a mai rendezvényt – ecsetelte az ötletgazda Viczián Szabolcs. – Közben nem érzik majd annyira jól magukat, de a végére ez átfordul, hiszen akik végigmennek a felnőtt pályán, kicsit legyőzik önmagukat, kimozdulnak a komfortzónájukból. Már ezért megérte – tette hozzá érezhető meggyőződéssel.

Sikeres volt az első akadályfutás Orosházán (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

És, ha már szóba került a befektetett munka, elárulta, rengeteg gondolkozás, szervezés van a szombati nap mögött, közvetlenül előtte pedig három álmatlan éjszakát töltöttek a kilenc akadályból álló pálya kiagyalásával.
– Elsőként gumiabroncsokba kell belelépkedni és tovább futni egy 13 méter hosszú hálóig, amely alatt átkúsznak a versenyzők. A következő akadálynál a férfiak 25, a hölgyek 15, a gyerekek pedig 9 kilogrammos homokzsákot cipelnek. A negyedik próbatételnél szalmabálákon ugrálnak, majd átküzdik magukat egy két és félméteres mászófalon, ezt követően egy szintén két és fél méter magas raklap toronyra kell feljutniuk. Utána lövészet vár rájuk, aztán egy két méter magas fal, végül pedig egy libikókán átfutva érnek célba– sorolta a kihívásokat Szabolcs.

A kicsiket külön mini pálya várta, így sok család kompletten nevezett, aminek a szervezők kimondottan örültek, hiszen családi programnak is szánták a sportversenyt.
– A gyerekek miatt jöttünk elsősorban, nekik tetszett meg, és szerették volna kipróbálni ezt a sportot. Kolléganők vagyunk, megláttuk a felhívást, és úgy döntöttünk, hogy közösen kijövünk – osztotta meg az OrosCaféval az egyik résztvevő. – Egyrészt a mozgás miatt örülünk a rendezvénynek, másrészt azért, mert nem volt eddig Orosházán ilyen lehetőség. Bár még nem látjuk tisztán, mire vállalkoztunk, hiszen nem ismerjük az akadályokat, és azt mondták, futni kell a gyerekekkel – egészítette ki nevetve a csapat egy másik tagja.

Kicsik és nagyok egyaránt megmérették magukat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Kicsivel arrébb egy rendkívül fitt nagymama készült a versenyre.
– Itt vannak az unokáim, akik úgy volt, hogy mennek haza, de mikor megláttam a hirdetést, gondoltam, ez egy jó buli lesz, ezért elhoztam őket. Edzettünk rá egész héten, futottunk, meg a játszótéren úgy másztunk, tornáztunk, hátha sikerül itt valami jó eredményt elérni – árulta el Káplár Klára. – Kiváló ötletnek tartom, mert az országban is vannak már ilyen sportversenyek, és kezdőknek remek alkalom, hogy belekóstoljanak, a tapasztaltabbaknak pedig, hogy bemelegítsenek komolyabb megmérettetésekre – tette hozzá.

A rendezvényen azok is megtalálták a számításukat, akik az akadálypályánál könnyebb megterhelést kerestek. Ők jóga és aerobik órán nyugtathatták meg vagy fáraszthatták ki magukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.