- hirdetés -

Telefonos csalás áldozata lett egy békés megyei nő, akit adategyeztetés ürügyén hívtak fel és csaltak ki tőle több százezer forintot. A rendőrség kéri, legyenek óvatosak a gyanús telefonálókkal.

Telefonos csalásról érkezett bejelentés a rendőrségre még július 27-én, az esti órákban. Egy békés megyei nőt hívott fel egy ismeretlen férfi, azzal az ürüggyel, hogy az egyik szolgáltató munkatársának adta ki magát és szüksége lenne az illető meglévő előfizetésével kapcsolatos adatokra. Megkérdezte a nő nevét, címét, bankkártyája számát és háromjegyű biztonsági kódját. Miután a sértett továbbította az adatokat a hívó megköszönte a segítséget és bontotta a vonalat.

A nőnek utólag gyanússá vált a beszélgetés, emiatt értesítette a rendőrséget. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a kiérkező rendőrök azonnal megkérték, hogy tiltassa le bankkártyáját. A bank ügyfélszolgálatát hívva az ügyintéző tájékoztatta a sértettet, hogy hat átutalás is történt számlájáról, több százezer forintos értékben.

Telefonos csalókra figyelmeztet a rendőrség (Archív fotó: Rajki Judit)

A történtek fényében a rendőrség ismét elővigyázatosságra int mindenkit. Soha ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes illetve banki adataikat! Azt tanácsolják, hogy akit mobilszolgáltató nevében hívnak ismeretlenek, vagy nyereményjáték miatt, hívja fel a szolgáltató cég információs vonalát. Ezzel le tudjuk ellenőrizni, hogy valóban onnan érkezett-e a hívás.

Amennyiben gyanús hívást fogadnak, vagy csalás áldozatává válnak, a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.